Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Felvételi eredmények

Felvételi eredmények a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában 

A Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg mindkét alapszakját (gazdálkodási és menedzsment, valamint pénzügy és számvitel) indítja nappali és levelezős munkarendben. Az államilag támogatott férőhelyeket szinte mind sikerült feltölteni, annak ellenére, hogy a technikumok képzései most értek fel az 5. évre, így a Kar beiskolázási bázisát jelentős mértékben kitevő középiskolákból nem érkezhettek az idén végzősök. A hallgatók többsége gazdálkodási és menedzsment alapszakra nyert felvételt a korábbi évekhez hasonlóan.

IMG_1727_másolat.jpg

Fotó: Szabó László 

 

Műszaki képzéseinkre 40 diák nyert felvételt, közülük 25 mechatronikai mérnöki, 11 gépészmérnöki, 4 tesztmérnöki alapszakon kezdheti meg tanulmányait. Az Egyetemi Központ az első helyes jelentkezők 77%-át fel tudta venni.

Gazdaságinformatikai képzéseinkre 26 fő nyert felvételt, közülük 12-en felsőoktatási szakképzésben, 14-en alapszakon kezdhetik meg tanulmányaikat. Az első helyes jelentkezők 90%-a felvételre került a népszerű többletpont programoknak köszönhetően.

Az önköltséges képzésre most felvett hallgatókat, valamint a pótfelvételi eljárásban felvételre kerülő hallgatókat a Kar különböző támogatási elemekkel és ösztöndíjjal fogja segíteni.

A Pannon Egyetem gazdaságtudományi szakjain Veszprémben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen a 2024-es normál és pótfelvételi eljárás során önköltséges képzésre felvételt nyert hallgatók pályázhatnak az újonnan megalapított UPlifting Önköltségcsökkentő Támogatásra, amelynek köszönhetően 50-75-90% önköltségi díj kedvezményben is részesülhetnek felvételi pontszámuk alapján.

A pótfelvételi eljárás keretében 2024. augusztus 7-ig tudnak jelentkezni azok a fiatalok, akiket általános eljárásban nem vettek fel sehova vagy nem is jelentkeztek egyik felsőoktatási intézménybe sem.

 A pótfelvételiről bővebb információ elérhető Felvételi oldalunkon IDE KATTINTVA