Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Logisztikai Központnak ad otthont a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja

ÚJABB ELŐRELÉPÉS, ÚJABB KIHÍVÁSOK! 

LOGISZTIKAI KÖZPONTNAK AD OTTHONT A PANNON EGYETEM ZALAEGERSZEGI EGYETEMI KÖZPONTJA

 

2020. december 17- én a 33. Digitális Jólét Fórum napirendjén Magyarország Digitális Logisztikai Stratégiájának ismertetése szerepelt. Örömmel jelentjük be, hogy a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ ad majd otthont a Nyugat-Dunántúl déli részén létrejövő logisztikai központnak, mely a kereskedelemért és a kereskedelmi logisztikáért lesz felelős.Az országos kompetencia központ hálózata 6 elemből, azaz 6 egyetemből áll majd. 

 

2021 01 07 Pannon Egyetem Digitális jólét Logisztikai központ

 

Az országos szakmai központ a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetében kap majd helyet és Észak-Kelet Magyarország teljes gépipari-és gyártáslogisztikájáért lesz felelős. Dél-Magyarország logisztikai kompetencia központja a Szegedi Tudományegyetemen alakul majd ki. Itt az informatikának és az alkalmazás fejlesztésnek szánnak komolyabb szerepet. Az ország teljes középső részét a Gödöllői Szent István Egyetem látja majd el. Ide kapcsolódik majd az agrár-és élelmiszeripar logisztikája. Az egészségügy és az egészségipar logisztikájával foglalkozik majd a Semmelweis Egyetem Budapest. Az Nyugat-Dunántúl északi részén a Széchenyi István Egyetem Győr lesz a közlekedési logisztika és a szállítmányozás központja.

Kettős feladatot szánnak a kialakításra kerülő logisztikai központoknak. Az egyik az aktív szakmai segítségnyújtás a magyar vállalati szektor számára, a másik pedig az oktatási tevékenység.  A cél, hogy az egyetemi háttérrel létrejövő logisztikai kompetencia központok által legyen olyan szakmai fórum, ahová a magyar vállalkozások és KKV-k bizalommal fordulhatnak segítségért és szakmai támogatásért.