Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Lányok Napja a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

Műszaki pályaorientációs délután lányoknak 

 

Október 21-én a Zalaegerszegi Egyetemi Központ is csatlakozott az országos rendezésű Lányok Napja programsorozathoz. A Lányok Napja a műszaki területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Ezen a napon felsőtagozatos általános- és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát. Az eseményt a Nők a Tudományban Egyesület idén 10. alkalommal szervezte meg.

                                                                                                                                2021 10 21 lanyok napja 07                                                                                                                                                                     2021 10 21 lanyok napja 01

      
Kampuszunkon is egy inspiráló délutánnal és egy kerekasztal beszélgetéssel vártuk az érdeklődő lányokat, mely által a műszaki világ rejtelmeibe nyerhettek betekintést. A programot dr. Németh István főigazgató nyitotta meg, aki kihangsúlyozta, hogy a nemek megfelelő aránya minden tudományterületen nagyon fontos és ne féljenek a hölgyek sem a műszaki pályán érvényesülni. Dr. Szűcs Judit az Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék adjunktus oktatója az informatika világába vezette be a résztvevő lányokat. Judit már viszonylag korán tudta, hogy mindenképpen informatikával szeretne foglalkozni a jövőben és végig kitartott céljai mellett. Nemrég pedig megszerezte a doktori fokozatot is és számos tudományos cikket publikált már. Balogh Diána a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet tanszéki mérnök oktatója a műszaki pálya sokszínűségéről és saját karrierútjának történetéről mesélt a tanulóknak. Műszaki képzéseinken tanuló hallgatóink is elmesélték tapasztalataikat tanulmányaikról és az Egyetem nyújtotta lehetőségekről, melyeket érdemes kihasználni, hiszen ezáltal rengeteg tapasztalatot és gyakorlati tudást is szerezhetnek.

 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA