Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Főszerepben a sport - Háromoldalú megállapodást kötöttek

Háromoldalú megállapodást kötöttek 

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Zalai Egyetemi Sportegyesület (ZESE), hiszen szerdán háromoldalú megállapodást kötött a Pannon Egyetemmel és a Veszprémi Egyetemi Sport Clubbal (VESC). Az ünnepélyes aláírás időpontja nem volt véletlen, hiszen ezen a napon az Európai Sporthét programhoz csatlakozva rendezték az Egyetemi Sportnapot is Veszprémben.

IMG_7619.jpg

 

Az együttműködési megállapodás alkalmával dr. Molnárné dr. Barna Katalin rektorhelyettes beszélt a Pannon Egyetem sportkoncepciójáról:

- A korábbi együttműködési megállapodások is azt mutatják, hogy mi tényleg egy sportos egyetem vagyunk. Nemcsak olyan tekintetben, hogyha valaki körülnéz nálunk, milyen szép új sportpályáink vannak, hogy a sportcsarnok is megújult, hanem emellett szakmai tartalomban, az oktatás oldaláról is előtérbe helyezzük a sportolói tevékenységet, kezdve onnan, amikor bekerülnek hozzánk a hallgatók.  Az új felvételi eljárásban, aki bizonyos szintű sporttevékenységet végez, a 100 pontos intézményi rendszerben maximum 50 pontot szerezhet, ha hozzánk jelentkezik. Az intézmény hallgatójaként pedig a "Sport és tanulás ösztöndíj" áll rendelkezésre kiegészítve egy mentorprogrammal - fogalmazott a rektorhelyettes.

A Zalai Egyetemi Sportegyesület képviseletében Bella Dániel elnök köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az Egyesület Zala vármegye és a vonzáskörzetbe tartozó sportegyesületek igényeit hivatott kielégíteni. Elmondta, hogy a környékbeli sportegyesületek közül többen is segítséget kértek abban, hogy sportolóikat közel tudhassák nevelőegyesületükhöz és számukra is tudjanak sportolói életpályát biztosítani. Ehhez jól kapcsolódik a Pannon Egyetem sport és tanulás programja, valamint a sportösztöndíjak is. Az egyesület a beiskolázás során, valamint a sportolók megtartásában tud kiemelt és tevékeny segítséget nyújtani.

 

IMG_7634.jpg

 

Dr. Edvy László, a Testnevelési és Sport Intézet igazgatója, a Veszprémi Egyetemi Sport Club elnöke egy előre mutató gondolattal kezdte köszöntőjét, miszerint „Ne csak sportos, hanem sportoló egyetem legyen a Pannon Egyetem”. Hozzátette, az együttműködési megállapodás tartalmában hasonló, de minőségben más kategóriát jelent, ugyanis azzal, hogy Zalaegerszeg is csatlakozott a Pannon Egyetemhez, a sport vonatkozásában ez a Kampusz is átveszi azt a motivációs szemléletet, ami Veszprémben már régóta jelen van, és egy olyan szerepet vállalt fel ez az egyesület, aminek úttörője és remélhetőleg jó tanítómestere lesz a Veszprémi Egyetemi Sport Club.

Csillag Zsolt kancellár, kiemelte, hogy a Pannon Egyetem sportos egyetem, egy picit furán, merthogy nincsenek sporttudományi területen képzések, ennek ellenére mégis a Pannon Egyetem például azok közé az egyetemek közé tartozott, amikor a kötelező testnevelés már nem volt kötelező a felsőoktatásban, mi ennek ellenére maradtunk amellett, hogy benne tartjuk a tantervben, mert fontosnak gondoljuk azt, hogy egyértelműen az egészséges életmódhoz a sport is hozzátartozik.

 

IMG_7652.jpg

 

Az Veszprémi Egyetemi Sport Club tizenhárom szakosztályában hétszáznál is több igazolt sportoló van, ez országos viszonylatban is kiemelkedő. Az Egyetem egyébként nem csak az aktív élsportoló hallgatókat támogatja egyéni tanrenddel, sportösztöndíjjal, hanem az aktív pályafutást befejező sportolók munka világába való visszatérésében is segít. Csillag Zsolt zárásként gratulált a ZESE megalakulásához és hozzátette, nem volt kérdés, hogy az első adandó alkalommal szorosabbra fűzik az együttműködést egy megállapodás keretében.

Az esemény az ünnepélyes aláírással zárult.

 

További médiamegjelenések: 

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

GALÉRIA