Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

ZalaZONE Járműipari Tesztpályán jártak hallgatóink

ZalaZONE Járműipari Tesztpályán jártak hallgatóink

 

Közel ötven hallgatóval tettünk látogatást október 19-én, csütörtökön délelőtt a zalaegerszegi ZalaZONE Járműipari Tesztpályán.

Küldöttségünk vezetője dr. Szili- Fodor Dóra, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ mb. főigazgató-helyettese volt. Hallgatóink közül először jártak Európa egyik legnagyobb járműipari tesztpályáján. A érkezést követően a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya Konferencia és Rendezvényközpontjában Ritecz Balázs projektkoordinátor mutatta be a tesztpályát és tevékenységeit. A prezentáció közben kérdésekkel tesztelte hallgatóink figyelmét és a jó válaszokért ajándék is járt.

 

IMG_2869.jpg

Fotó: Jóna István

Az előadást követően busszal közlekedve testközelből is megtekinthették a résztvevők a prezentáció során látottakat. A játék a buszon sem maradt el és Lucz Vanessza egykori hallgatónk, aki ma már a tesztpálya pénzügyi koordinátora, rengeteg ajándékot osztott ki a helyes válaszadók között.

A program során egy 30%-os emelkedőt is megmásztak hallgatóink közösen, majd megtekinthették a Smart City-t is. A pályabejárást követően Tóth-Pákozdi Renáta, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpont ZalaZONE operatív és program koordinátora mutatta be a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontban működő műhelyeket és laborokat.

 Hallgatóink tartalmas délelőttöt tölthettek el egy olyan helyen, amely sokuknak a leendő munkahelyet jelentheti a diploma megszerzése után.