Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Hibrid Honvédelmi Verseny hallgatóink közreműködésével

Hibrid Honvédelmi Verseny hallgatóink közreműködésével

 

November utolsó napján rendezték meg, immár második alkalommal a Hibrid Honvédelmi Verseny elnevezésű programot középiskolás csapatok számára. A Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, Zala vármegye honvédelmi hagyományainak továbbvitele érdekében hozta létre a rendezvényt, melyen idén a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának hallgatói segítőként és állomásvezetőkként vettek részt.

IMG_2583_copy.jpg

Fotó: Jóna István

A verseny megnyitóján Bánhidy Vajk, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a pályaválasztás küszöbén álló fiatalok az izgalmas programokon keresztül rálátást kaptak a honvédelemre, a modern hadászatra és a hadviselésre. Dr. Sifter Rózsa főispán, a Védelmi Bizottság elnöke is fontosnak tartja a katonai pálya népszerűsítését és a tudatos pályaválasztást. Ennek érdekében megújították a pályaválasztási programjukat és a Védelmi Bizottsággal karöltve szerveztek programokat.

A II. Hibrid Honvédelmi Versenyre összesen 11 négyfős csapat nevezett Zala vármegyéből, egy pedig a fővárosból. A fiatalokra húsz feladat várt, melyek nagy résztét a virtuális térben kellett megoldaniuk. A feladatok megoldásához szükségük volt a fizikumukra, a szellemi frissességükre és az ügyességükre is a lézeres szimulátorok kezelésénél és a légpuskalövészetnél.

 

IMG_2531.jpg

Fotó: Jóna István

Tizennégy elsőéves hallgatónk különböző állomásokon segített és adott pontokat a csapatoknak az elvégzett feladatokat értékelve. A fiatalok remekül érezték magukat a rendezvényen és nagy segítséget jelentettek a szervezőknek.

A versenyben végül a ZSZC Ganz Ábrahám Technikum csapata végzett az élen, megelőzve a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos és a ZSZC Széchenyi István Technikum csapatát.

 

További médiamegjelenések: 

Zalaegerszegi Televízió