Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Diplomaátadó ünnepélyt tartottunk

Diplomaátadó ünnepély - Egymillió álom, melyet hallgatóink valóra válthatnak

Ünnepélyes keretek között vehették át diplomájukat a Pannon Egyetem fennállásának jubileumi 75. évében a Zalaegerszegi Egyetemi Központ frissen végzett hallgatói. Ezúttal 37 hallgató vehette kézhez oklevelét, közülük 26 fő a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg valamely szakán, 9 fő a Műszaki Informatikai Kar, gazdaságinformatikus szakán, míg 2 fő a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet mechatronikai mérnöki alapképzési szakán szerzett diplomát.

 

IMG_6820.jpg

Fotó: Jóna István

 

A diplomaátadó ünnepélyen beszédet mondott dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora, aki felhívta a figyelmét a fiataloknak, hogy merjenek nagyot álmodni, az egyetemen megszerzett tudást kamatoztatva pedig szüntelenül éljék át az alkotás élményét, gondolkozzanak, legyenek egyedi ötleteik és valósítsák meg mindazt, ami boldoggá teheti őket.

Decsi Péter, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója beszédében emlékeztetett arra, hogy az egyetemen nem csupán tudást, hanem életre szóló élményeket, barátságokat és értékeket is kaptak a fiatalok. Az itt eltöltött évek során nem csak szakmai tudásuk gyarapodott, hanem emberként is fejlődtek. Kiemelte, a diploma nem a végcél, hanem egy ajtó, amely új lehetőségeket nyit meg.

Vigh László, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a most végzett szakemberek előtt sok lehetőség van, amit megfelelő elszántsággal és kitartással el tudnak majd érni.

Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere is köszöntötte a végzős hallgatókat. Kiemelte, hogy a szorgalom, a türelem, az alázatos munka sikere az az oklevél, melyet ma a kezükbe vehettek a hallgatók. Reményét fejezte ki, hogy többen közülük Zalaegerszegen találják majd meg a boldogulásukat.

A Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre elmondta a diplomatádónak jelentése és jelentősége is van egyben, hiszen lezárult a tanulmányok sora és az oklevél feljogosítja tulajdonosát a hivatása gyakorlására.

Az ünnepi köszöntők után két végzős hallgató is elismerésben részesült.

 

IMG_7145.jpg

Fotó: Jóna István 

 

A Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg hallgatóinak érdekképviseletéért és a közösségért végzett kimagasló munkájáért gazdaságinformatikus alapképzési szakon végzett hallgató, korábbi PEHÖK GKZ részönkormányzati elnök, Drizner Beáta, míg aktív közösségi munkájáért és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ rendezvényein való közreműködéséért Supák Dominik Patrik, gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató kapott elismerést.

A búcsúztató hallgatók nevében Horváth Fanni, gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgató, a Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének alelnöke osztotta meg gondolatait. A búcsúzó hallgatók nevében Zsohárné Kovács Kornélia gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgató köszön el az intézménytől, oktatóktól és diáktársaktól.

 

IMG_7191.jpg

Fotó: Jóna István

 

A Zalaegerszegi Egyetemi Központban 2024-ben végzett hallgatók Drizner Beátát jelölték szeniornak.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA