Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

"Magyarország zöld úton jár" - kerekasztal beszélgetés

"Magyarország zöld úton jár – párbeszéd a környezetünk védelméről”

A "Magyarország zöld úton jár" kerekasztal beszélgetésnek adott helyszínt Innovációs és Tudásközpontunk. Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára látogatott el Zalaegerszegre a kezdeményezés népszerűsítése érdekében. A beszélgetésen jelen volt még Vigh László országgyűlési képviselő, Gecse Péter ZMJV alpolgármestere és dr. Németh István stratégiai rektorhelyettes, főigazgató. A hallgatóság körében köszönthettük a Zalaegerszegi Egyetemi Központ és a Pécsi Tudományegyetem hallgatóit, illetve a Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Technikum tanulóit is. 2021. októberében indult el a "Magyarország zöld úton jár - párbeszéd a környezetünk védelméről" című online konzultáció, amely a klíma- és természetvédelem legfontosabb kérdéseire hívja fel a figyelmet. Ezen konzultációhoz országjárás is kapcsolódik, melynek egyik helyszíne volt Zalaegerszeg és Kampuszunk.

 

2021 11 24 magyarorszag zold uton jar

Steiner Attila államtitkár beszédében kiemelte a megújuló energiák, a napelemek és a napenergia fontosságát. Szó esett még az elektromos közlekedés népszerűsítéséről és az ezzel kapcsolatos kormányzati és önkormányzati fejlesztési tervekről. A hulladékok kérdésköre is kiemelt szerepet kapott, illetve, hogy milyen módon tudunk a körforgásos gazdaságra átállni és hogyan tudjuk az értékkel bíró hulladékot visszaforgatni a gazdaságba.


Dr. Németh István a rendezvény házigazdája kiemelte, hogy a Zalaegerszegi Egyetemi Központ Magyarország egyik legzöldebb és legfejleszthetőbb Kampusza, hiszen elkötelezetten törekszik a fenntarthatóságra és a környezetbarát megoldások alkalmazására. A Zöld Kampusz mintaprojekt eredményeként megvalósult a hulladéktermelés csökkenése, a szelektív gyűjtés bevezetése, a komposztálás kialakítása, valamint csökkent a Kampusz vízfogyasztása az esővíz hasznosításával.

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA

Zalai Hírlap - zaol.hu 

Zalaegerszegi Televízió