Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

GreenTech - Főszerepben a fenntarthatóság és az innováció

GreenTech - Főszerepben a fenntarthatóság és az innováció


A Zalaegerszegi Egyetemi Központ az idei évben is saját standdal képviseltette magát a III. GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállításon és Konferencián. A két napos rendezvénysorozat fő témaköre a klímavédelem és a gazdasági versenyképesség volt. A téma választásának aktualitását az adja, hogy ezekben az évtizedekben egyre több felmerülő nehézséggel kell szembenéznie az emberiségnek, melyek új, innovatív megoldások alkalmazását kívánják meg.

Dr. Németh István főigazgató a konferencia első szekciójának előadójaként kiemelte, hogy az oktatás is egy fontos stratégiai iparágnak tekinthető, hiszen folyamatos, innovatív fejlődéssel és átalakulással képes csak a munkaerőpiac igényeit kielégíteni. A Zalaegerszegi Egyetemi Központ elkötelezetten törekszik a fenntarthatóságra, az innovatív ötletek és megoldások alkalmazására az oktatás során is. 2022 szeptemberétől új projekt alapú oktatás bevezetésével sajátíthatják el a szükséges tudást tesztmérnök képzésre felvételt nyert hallgatók. A folyamatosan fejlődő digitális környezetben a legfontosabb, hogy a hallgatók kreatív gondolkodással, innovatív ötletekkel és problémamegoldó szemlélettel felvértezve, csapatmunka révén és valós környezetben tanulhassanak és alkothassanak.

IMG_9188.JPG

IMG_9193.JPG

 

A Zsák-Len termékek gyártója és forgalmazója a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai partnerségével, a Zalaegerszegi SzC Báthory István Technikum pályaorientációs programjának keretén belül UZSONNA KOMMANDÓ néven felhívást intézett a Zala megye általános iskolák részére. Az ünnepélyes díjátadóra a GreenTech Konferencia első napján került sor. Dr. Németh István főigazgató adta át az okleveleket a pályázat győztes osztályának. A felhívás célja volt a tudatos fogyasztói magatartás népszerűsítése, az érték- és természettudatos attitűdök kialakulásának segítése, elmélyítése. Továbbá az élményszerű fenntarthatósági érzékenyítés és a közösségépítés.

 

IMG_9253.JPG

 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió - május 26.

Zalaegerszegi Televízió - május 27.