Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Kutatók Éjszakája 2022: a kíváncsiság mindenkiben benne van! 

Kutatók Éjszakája 2022: a kíváncsiság mindenkiben benne van! 
 
Változatos és sokszínű programmal vártuk az érdeklődőket pénteken és szombaton a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódva.
Összesen 15 programmal vártuk a látogatókat, amit dr. Németh István főigazgató is elmondott az Infocentrum tetőtéri előadótermében az M1 élő becsatlakozás során. Ismertetőjében kiemelte, hogy az Egyetem célja a programmal, hogy bepillantást engedjen a fiataloknak az intézmény hétköznapjaiba és egy kicsit reflektorfénybe helyezze a tudományos, kutató pályát.
 
00.jpg
 
A 16 órakor kezdődött rendezvényen Jóna István a dróntechnológia használatáról beszélgetett Bátai Péter operatőrrel. Emellett a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai VR-szemüvegen keresztül mutatták meg a fiataloknak a különböző szakmákat, akik ezáltal megismerhették, hogy dolgozik a cukrász, a heggesztő, az építőipari, vagy az egészségügyi dolgozó.
 
A Könyvtár volt talán a legforgalmasabb helyszín, hiszen statisztikai, matematikai, idegen nyelvi, földrajzi és irodalmi kvízjátékok közül választhattak az érdeklődők. A szabadulószobában egy új kísérleten dolgozó tudósnak kellett segíteni.
 
IMG_9687-2.jpg
 
 
A „C” épületben szimulációs szoftverek segítségével a járműipari fejlesztések világába kalauzolták el a kíváncsi látogatókat. 19 órakor bagolytúra indult az Infocentrum épülete elől, amely a Zöld Kampusz tanösvényen a Zalaegerszegi Egyetemi Központ fenntarthatósági törekvéseit és megvalósult fejlesztéseit mutatta be.
 
Szombat délelőtt a zalaegerszegi rekordereké volt a főszerep, hiszen Kampuszunkon köszönthettük Bérces Editet, minden idők legeredményesebb magyar ultrafutóját, Karunk oktatóját és Szász Pétert, aki a legfiatalabb driftelő autós sportolóként állított be hazai rekordot. Az 5 éves zalaegerszegi kisfiú 24 voltos Ford Mustang GT típusú kisautójával felnőtteket megszégyenítő módon manőverezik, azaz driftel.
 
 
IMG_9889_copy_copy_copy.jpg