Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Ultrafutó világbajnok volt a vendége a Free English Club-nak

Aleksandr Sorokin litván ultrafutó világbajnok volt a vendége a Free English Club-nak

2023 őszétől újraindult a "Free English Club" elnevezésű angol nyelvű klub. Az utolsó foglalkozás különlegessége volt, hogy hibrid módon találkoztak a program résztvevői.

IMG_6572.JPG

Fotó: Jóna István

 

- A "Free English Club" történetében másodszor rendeztünk úgynevezett "hibrid találkozót". A személyes megjelenéseknek legalább annyira örültünk, mint a távoliaknak, hiszen voltak akik a világ legkülönbözőbb pontjairól jelentkeztek be hozzánk - tájékoztatott Karunk világot járt, több nyelven beszélő docense, dr. Bérces Edit, a foglalkozás vezetője.

Ünnepi hangulatban telt a beszélgetés, hiszen online formában világbajnok sportolók csatlakoztak a beszélgetéshez. A fő vendég a litván nemzetiségű Aleksandr Sorokin volt, aki december elején, Tajvanon megvédte a 24 órás világbajnoki címét, és 2023-ban 100 kilométeren és 24 órán is világcsúcsot futott.

A beszélgetéshez még online csatlakozott az orosz Irina Koval Izraelből, aki szintén világ -és Európa-bajnok, Lengyelországból Patrycja Bereznowska világ-és Európa-bajnok és Tajvanról Jobsworth Wu ultrafutó. Az eseményt megtisztelte Korpics Attila maratonfutó, aki nem mellesleg jogelőd intézményünkben végzett. Mellettük levelezős hallgatónk, zalaegerszegi gimnazista és külsős érdeklődők is csatlakoztak a különleges beszélgetéshez.

A találkozón egy élménybeszámolóra is sor került, hiszen a decemberi Tajvanon rendezett világbajnokságról is szó esett. Másfelől olyan témákról beszélgettek, hogy kezelik a különböző nemzetek az ultrafutást az atlétikához képest, és milyen pénzügyi nehézségekkel kell megbirkóznia ennek a sportágnak.