Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Kampuszunkon is bemutatkozott a rektorjelölt, dr. Abonyi János

Kampuszunkon is bemutatkozott a rektorjelölt, dr. Abonyi János

A Pannon Egyetem jelenlegi rektora, dr. Gelencsér András három ciklust követően nem vállal újabb egyetemi vezetői megbízatást. A  rektori pozícióra kiírt pályázatra dr. Abonyi János adta be jelentkezését és a veszprémi központban való bemutatkozás után, kedden a Zalaegerszegi Egyetemi Központ vezetőinek, oktatóinak és munkatársainak is bemutatta pályázatát az Infocentrum Nagytermében.

 

IMG_6169.jpg

Fotó: Jóna István

 

Dr. Palányi Ildikó, megbízott főigazgató vezette fel a rektorjelölt előadását, aki elöljáróban elmondta, sikeres időszakot tudhat magáénak a Pannon Egyetem és egy jó csapat dolgozik a sikerességéért.

- Hasznos, hogyha van egy víziónk és egy olyan missziónk, ami az értékeinkre alapozott. Fontos, hogyha megértjük egymás nézőpontjait és ennek megfelelően egymás értékeit is. Fontos a tisztánlátás, az elkötelezettség, hogy kiálljunk az értékeink, döntéseink, vállalásaink mellett, és fontos az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság. A Zalaegerszegi Egyetemi Központ sikerét pontosan ezek a tulajdonságok alapozzák meg - fogalmazott dr. Abonyi János.

 

IMG_6147.jpg

Fotó: Jóna István


Előadásában bemutatta a szervezetet, a vezetőket és a munkacsoportokat, akik felelősek lesznek a jövőben az átgondolt és előremutató döntések meghozatalában.

- Egyetemi szintű szervezeti kultúrát az egyetemi központok, képzési helyek, karok, szakmai műhelyek és a stratégiai partnerek céljaira, értékeire és sajátosságainak figyelembevételére alapozva lehet kialakítani, melynek alapja a bizalomra épülő együttműködés elősegítése – olvashattuk a rektori pályázat sorait.

A fenntartó alapítvánnyal együtt három stratégiai területet fogalmaztak meg, mint a digitalizáció, a piacosítás és a nemzetköziesítés. Az említett stratégiai területeken Zalaegerszegnek több szempontból is előnye van, a fejlődő gazdasági környezet, a szomszédos országok közelsége is előremutató fejlődési irányokat vetít előre- mondta dr. Abonyi János.

Elhangzott, hogy a korábban kidolgozott „Felhő Campus” tervet a Pannon Egyetem egészére átültetve szeretnék alkalmazni és a projektalapú oktatást is szélesebb körben alkalmaznák a jövőben. Összefoglalva kijelentette, hogy a Pannon Egyetem olyan intézmény kell hogy legyen, amely a hallgatói és a munkatársai számára is egy életen át tartó fejlődésnek az alapjait szolgálja, és ezt a jövőképet a folyamatos megújulásra és innovációra alapozva érhetjük el.

A bemutatkozó előadás végén munkatársaink kérdéseire válaszolt dr. Abonyi János, melyeket a bérezés, a kutatói munka és a sport témakörében tettek fel kollégáink.

A rektorjelöltet február 29-én hallgatja meg a fenntartó alapítvány kuratóriuma, majd ugyanez nap rendezik meg a rektorválasztó szenátusi ülést is.