Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Fontos a megfelelő időgazdálkodás

Fontos a megfelelő időgazdálkodás

 

Mindannyian szeretnénk a legtöbbet kihozni a napunkból, de többször esünk abba a hibába, hogy nem jól gazdálkodunk az időnkkel. A hatékony munkavégzés elengedhetetlen követelménye a megfelelő időbeosztás. Megfelelő időmenedzsmenttel sokkal többet elérhetünk egy nap alatt, mint általában.

 

IMG_6598.JPG

Fotó: Jóna István

 

Az időmenedzsment az oktatóinknál is fontos szerepet tölt be a mindennapi munka során. Időnként nem árt új impulzusokat, tanácsokat kapni időgazdálkodásunkkal kapcsolatban. Dr. Palányi Ildikó mb. főigazgató hétfőn az Innovációs és Tudásközpont F.101-es termében tartott tréninget a témában.

- Mindig lehet javítani az időgazdálkodáson, és nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a pontokkal, amik nehezítik a hatékony időgazdálkodásunkat, melyek azok, amelyek rabolják az időnket. Amenyiben ez tudatosodik bennünk, akkor máris léptünk előre egyet a sikeres időgazdálkodás felé - mondta felvezetésében dr. Palányi Ildikó.

Hozzátette: az egésznek az alapja az, hogy tudjunk priorizálni, tudjuk eldönteni azt, hogy számunkra, a céljaink megvalósításához mik a legfontosabb tényezők és csak azokkal foglalkozunk, amikor a naptárunkba beírunk feladatokat. Nagyon fontos, ha vezető pozícióban van valaki, akkor a saját időgazdálkodásával is példát mutat másoknak, hiszen vezetőként sem mindegy hogyan gazdálkodunk az időkkel.