Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

TDK kurzusok - Szakmai előadásokkal segítünk a hallgatóknak

Szakmai előadásokkal segítünk a szakdolgozatot és TDK-t készítő hallgatóknak

Április 5-én, pénteken délelőtt az Innovációs és Tudásközpont F.102-es termébe hívtuk és vártuk hallgatóinkat, akiknek szakmai előadásokon keresztül adtunk segítséget a Tudományos Diákköri Konferenciára készülő kutatásukhoz vagy a szakdolgozatuk elkészítéséhez.

 

IMG_8497.jpg

Fotó: Jóna István

 

A felvezető gondolatokat Balázsné Dr. Lendvai Marietta, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar főiskolai docense mondta. Beszélt a fiataloknak a kiválóság fontosságáról, hiszen a TDK ehhez egy nagyon jó lehetőség a hallgatók számára az egyetemi színtéren. Néhány gondolatébresztő képkockával kitekintett a munkaerőpiaci elvárásokra, amiben egyre több tehetségvadász keresi a kiválóságokat.

Dr. Halász Imre, nyugalmazott professzor emeritus „Az ötlettől a dolgozatig - A tudományos kutatómunka alapjai„ címmel tartott előadást. Prezentációjában a primer és a szekunder kutatási módszereket mutatta be, valamint a hatékony és célirányos kutatás eszközeit, illetve módszereit ismertette a hallgatókkal.

 

IMG_8465.jpg

Fotó: Jóna István

 

A program zárásaként Balázsné Dr. Lendvai Marietta a Tudományos Diákköri tevékenység fortélyairól, praktikáiról beszélt, amelyek túlmutatnak az alapelvárásokon, hiszen ahogy a világ fejlődik, úgy valami többet, különlegesebbet kell teljesíteni a dolgozatokat készítő fiataloknak. A gyakorlati tapasztalatokat a TDK bizottságokban és a bírálói szerepkörben szerzett benyomásai alapján osztotta meg a hallgatósággal.

 

A program a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg által elnyert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott "A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Gazdálkodási Kar hallgatóinak Tudományos Diákköri tevékenységre való felkészítésének támogatása" című projekthez (NTP-HHTDK-23-0058) kapcsolódóan valósult meg.