Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

140 éves jubileumát ünnepeli idén a ZSZC Csány László Technikum 

140 éves jubileumát ünnepli idén a ZSZC Csány László Technikum 

Alapításának 140. évfordulóját ünnepli az idei évben a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum. A jubileumra a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezett ünnepséggel emlékezett az intézmény.

 

IMG_8559.jpg

Fotó: Jóna István

 

A jubileumi rendezvényen a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központot Decsi Péter mb. főigazgató és dr. Palányi Ildikó, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja képviselte. A két oktatási intézmény között hosszú évekre visszanyúló eredményes kapcsolat van. Az ünnepély elején a jeles évfordulóra készült kisfilmet tekinthette meg a közönség, mely visszaemlékezést az iskola diákjai készítettek.

 

IMG_8626.jpg

Fotó: Jóna István

 

A jubileumát ünneplő iskola igazgatója, Németh Andrea köszöntötte a vendégeket, majd arról beszélt, hogy a történelemben nem sok időnek számít 140 év, de egy város iskolájának életében kiemelkedő mérföldkövet jelent.Balaicz Zoltán, ZMJV polgármestere az intézmény vezetőivel, oktatóival kialakított jó kapcsolatot emelte ki, akik a diákok felkészítésével és az elért eredményekkel öregbítették a zalaegerszegi oktatás hírnevét. Köszöntő beszéde végén díszoklevelet adott át az intézmény igazgatójának.

Vigh László országgyűlési képviselő az alma mater személyiségformáló és meghatározó szerepéről beszélt, míg dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára az oktatásfejlesztés lépcsőfokait emelte ki beszédében.

Az ünnepi program zárásaként az iskola érdekében végzett kiemelkedő munkájukért Csány Plakettet vehettek át az intézmény korábbi munkatársai.