Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A statisztikai adatelemzésről szólt az újabb TDK kurzus

A statisztikai adatelemzésről szólt az újabb TDK kurzus

Újabb hasznos előadással segítettük a Tudományos Diákköri tevékenységet folytató hallgatóinkat. Ezúttal is az Innovációs és Tudásközpont F.102-es termébe hívtuk és vártuk az érdeklődő fiatalokat, akiknek dr. Tóth Zsuzsanna, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar főiskolai docense tartott előadást „Statisztikai adatelemzési lehetőségek” címmel.

- Módszertan, statisztikai módszertan, kérdőív összeállítás, több változós módszerek alkalmazása és adattípusok. Ez csak néhány az adatelemzési technikákból - mondta előadásában dr. Tóth Zsuzsanna.

Kiemelte, hogy a statisztikai adatelemzés a gazdaságtudomány egyik alappillére, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megalapozott következtetéseket vonjunk le adatokból. Az adatelemzési technikák széles skáláját felhasználva képesek vagyunk feltárni az adatokban rejlő kapcsolatokat, trendeket és mintázatokat.

 

IMG_9779.jpg

Fotó: Jóna István

 

 A program a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg által elnyert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott "A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Gazdálkodási Kar hallgatóinak Tudományos Diákköri tevékenységre való felkészítésének támogatása" című projekthez (NTP-HHTDK-23-0058) kapcsolódóan valósult meg.