Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Magyar Tudomány Ünnepe a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

Tudományos Ülés a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

A Magyar Tudományos Akadémia idén tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatot, melynek célja, hogy hitelesen bemutassa a legújabb tudományos eredményeket, és a fiatalabb generációk figyelmét is felkeltse a tudományos életpálya iránt. A Magyar Tudomány Ünnepe idei mottója: „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz” A Zalaegerszegi Egyetemi Központban a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tudományos ülés került megrendezésre. A programot dr. Jármai Erzsébet tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, főiskolai tanár köszöntője után dr. Németh István stratégiai rektorhelyettes, főigazgató nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a tudomány legfőbb szerepe, hogy az emberiséget előre vigye és megoldásokat adjon a minket érintő kihívásokra.

                                                                                                                                2021 11 10 magyar tudomany unnepe 01                                                                                                                                                                     2021 11 10 magyar tudomany unnepe 04

Dr. Holczinger Tibor egyetemi docens, a Pannon Egyetem MIK Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék vezetője és Bakon Krisztián a Pannon Egyetem doktorandusza az ipar 4.0 lehetőségeiről és kihívásairól beszélt előadásában. Dr. Bencsik Andrea egyetemi tanár, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatója a szervezeti boldogság mérését mutatta be a felsőoktatás tekintetében. Dr. Bacsi Zsuzsanna egyetemi tanár, a MATE Agrárökonómiai Tanszék vezetője a fejlettség, a versenyképesség és a multikulturalitás témakörével ismertette meg az érdeklődőket. Szép Károly a Pannon Egyetem doktorandusza az innováció akadályairól beszélt előadásában a magyar kkv-k és nagyvállalatok együttműködésének összefüggésében.

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA