Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Szakmai előadások - Logisztika, öltözködés, rendszerelmélet

Szakmai előadások - Logisztika, öltözködés, rendszerelmélet

Szakmai előadásokkal folytatódott április 16-án, kedden délelőtt a Zalaegerszegi Egyetemi Napok (ZEN) programsorozata. Az Infocentrum Nagytermében három szakmai előadáson vehettek részt hallgatóink és a város középiskoláiból érkező diákok. A program a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezet és a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet közös szervezésében valósult meg.

 

IMG_1577.jpg

Fotó: Jóna István

 

Horváth Fanni, másodéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató, az MKT Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének alelnöke köszöntötte a résztvevőket. A teljesen megtelt előadóban dr. Bodoróczki János logisztikus "A logisztika története" címmel tartott előadást. A közel egy órás prezentációban a logisztika múltjáról és jelenéről hallhattunk érdekes tényeket, majd egy kicsit bepillanthattunk a távoli ködös jövőbe is. Fő üzenetként azt vihettük magunkkal, hogy a jövő a kreatívan gondolkodó szakembereké.

 

IMG_1681.jpg

Fotó: Jóna István

 

Az előadások sorában Tánczos Mónika, önismereti és stílus coach következett, aki „Öltözködési kultúra az üzleti és magánéletben” címmel tartott előadást. A divat és a stílus fontos része az életünknek,  de ma már az nem elég, ha valaki a divatosságra törekszik. Mindenképpen az első benyomás, ami befolyásoló tényező, amihez nem csak a ruha tartozik hozzá, hanem a testbeszédünk, az arckifejezésünk és a nonverbális kommunikációs jelek közti olvasás - hangzott el az előadásban. Emellett gyakorlati tippeket is kaptak a fiatalok a személyes stílus kialakításához.

 

IMG_1714.jpg

Fotó: Jóna István

 

A szakmai délelőtt záró előadását dr. Huba Antal c. egyetemi tanár tartotta „Rendszerelmélet a hétköznapjainkban” címmel. A zalaegerszegi mérnökképzés alapjait tette le dr. Huba Antal, aki az ötvenes években kialakult rendszertechnikai szemléletről tartott érdekes előadást, ami a mérnöki, a közgazdaságtani, a biológiai és az élettani rendszerekre is hatással van. Az előadás üzenete pedig nem más volt, mint a kíváncsiság és az érdeklődés felkeltése a körülöttünk lévő világ megismerésére. 

 

További médiamegjelenések: 

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA