Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

YOUTH CAMP Zalaegerszeg - Középiskolásoknak tartottunk előadást Lendván

YOUTH CAMP - Nemzetközi, határon átnyúló képzések, kapcsolatok erősítése - Középiskolásoknak tartottunk előadást Lendván

 

Június 10-12 között rendezzük a Youth Camp Zalaegerszeg elnevezésű duális tábort a Zalaegerszegi Gazdasági, Informatikai, Műszaki Képzésekért Alapítvány, mint a MURA-ZALA Youth Community projekt partnereként. A program és az egyetemen folyó képzéseink népszerűsítése érdekében a lendvai Kéttannyelvű Középiskolába látogattunk el a hét elején.

 

IMG_2831.png

Fotó: Jóna István

 

A lendvai Kétnyelvű Középiskola a térségben egyedülálló, mivel itt együtt tanulnak a szlovén, a magyar és más nemzetiségű diákok. A kétnyelvűség azt jelenti, hogy a diákok szlovén és magyar nyelven sajátítják el a tantárgyakat és a tanítási nyelvet maguk határozzák meg. Anyanyelvüket első nyelvként, a második nyelvet pedig környezeti nyelvként tanulják.

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ képzéseiről dr. Szili-Fodor Dóra, adjunktus, a Projekt Iroda vezetője tartott tájékoztatót, majd Bella Dániel, projekt asszisztens mutatta be a Youth Camp Zalaegerszeg programját.

Zárásként Bogar Patrik, a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet elnöke beszélt a fiatalokhoz, akiket nagy szeretettel várunk a zalaegerszegi táborba.

 

IMG_2847.JPG

Fotó: Jóna István

 

A felvételi többletpontot is jelentő nemzetközi táborba magyar és szlovén középiskolások jelentkezhetnek június 2-ig.

Jelentkezés és további információ a Youth Camp Zalaegerszeg táborról elérhető IDE KATTINTVA.

 

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozza, a tábor a Szlovénia-Magyarország Interreg SIHU00102 – MURA-ZALA Youth Community pályázat  keretében valósul meg.