Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Húsz éve az Európai Unióban - Konferenciát tartottak 

Húsz éve az Európai Unióban - Konferenciát tartottak 

 

Május 8-án, szerdán a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Zala Vármegyei Szervezete és a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett konferenciát, mely különböző szemszögből mutatta be az Európai Unió és Magyarország közös 20 évét. 

 

IMG_5944_copy.JPG

Fotó: Gaál Eszter

 

A konferenciát dr. Csanádi Ágnes, az MKT Zala Vármegyei Szervezetének alelnöke nyitotta meg köszöntőjével. Kiemelte, hogy a szakmai program fókuszában a zalaegerszegi és a Zala vármegyei fejlesztési eredmények, tapasztalásások és esetleges hiányosságok állnak, azonban mindez nem létezhet makrogazdasági kitekintés nélkül. 

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város részéről Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket, megköszönve az elmúlt évek munkáját, melyek hozzájárultak a város fejlődéséhez és a különböző fejlesztési projektek megvalósításához. 

 

IMG_5953.png

Fotó: Gaál Eszter

 

A köszöntők után a szakmai előadások következtek. Elsőként dr. Zsigmond Barna Pál, az Európai Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese szólalt fel, aki előadásában kiemelten beszélt Magyarország Európai Uniós helyzetéről és a közelgő soros magyar elnökségről. Ezután Baráth Etele, volt Európa-ügyi miniszter ismertette előadását, aki az Európai Uniós csatlakozást megelőző 20 év előkészítő munkáját mutatta be. 

Kovács Dezső, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a zalai vállalkozások szemszögéből mutatta be az Európai Uniós csatlakozás vonatkozásait. Dr. Vadvári Tibor, ZMJV alpolgármestere Zalaegerszeg városának húsz éves fejlesztéspolitikáját mutatta be az uniós források tükrében. 

 

IMG_6027.png

Fotó: Gaál Eszter

 

A kávészünetet követően panelbeszélgetés következett, melyet Berta László, az MKT Zala Vármegyei Szervezetének elnöke, a Zalaco Zrt. vezérigazgatója vezetett. A beszélgetés egyik résztvevője volt Decsi Péter, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ mb. főigazgatója is. 

A konferencia zárásaként állófogadásra várták a résztvevőket, mely további kötetlen beszélgetésre adott lehetőséget. 

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió