Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Kisinasok jártak Kampuszunkon

 

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs Kisinas Tábora töretlen népszerűségnek örvend, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy idén két turnusban is fogadnak diákokat. Az első turnus fiataljai csütörtökön ellátogattak a Zalaegerszegei Egyetemi Központba is, ahol több állomásból álló program keretében mutattuk be intézményünket és Kampuszunkat. 

 

IMG_4881.jpg

 

A Kisinas Tábor célcsoportja az általános iskola 6-7. osztályos diákjai, akik az egy hetes program során rengeteg szakmával és velük együtt a szakképzéssel és a felsőoktatással is megismerkedhetnek.

A 22 fős, lelkes diákcsapatot dr. Palányi Ildikó, megbízott főigazgató köszöntötte az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában és rövid prezentáció keretében mutatta be képzéseinket és Kampuszunkat a fiataloknak.

 

IMG_4670.jpg

 

A színes, érdekes, tudományos- fantasztikus programok sorát dr. Antal Anita, egyetemi docens közgazdaságtan állomásával kezdték  a diákok, ahol kicsit gondolkodni és számolni is kellett, kicsit megismerve a gazdasági képzésünket. A mérnöki állomáson Balogh Diána, tanszéki mérnök fizikai, hidrosztatikai és mágneses kísérletekkel készült a gyerekeknek.  Az informatikai területet drón programozással próbálta szemléltetni Hegedűs Géza, mesteroktató. A figyelemfelkeltő programból nem maradhatott ki a fenntarthatóság sem, melyet Szabó Péter, kommunikációs ügyintéző kollégánk, Zöld Kampusz túra keretében mutatott be a gyerekeknek.

 

IMG_4829.jpg

 

Igazi felüdülés volt mindenkinek a rekkenő hőségben az Infocentrumba való belépés, ahol kellemes klíma fogadta a csapatot, köszönhetően az épületben található geotermikus hűtő-fűtő rendszernek. Góczán Judit főkönyvtáros mindenki kedvencével, Pepper robottal együtt várta a diákokat, aki kvízkérdéseken keresztül ismerkedtek a könyvtárral és számot adhattak róla, hogy mennyire figyeltek a több mint két órás program során.

Jövő hét csütörtökön újabb diákcsapat érkezik Kampuszunkra a Kisinas Tábor keretein belül. 

 

További médiamegjelenések: