Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

A Tanszék munkájában a szakmai oktatási tevékenységet a vállalkozói szférához, a pénzügyi piacokhoz, az EU-pénzügyekhez és részben a közszektorhoz kapcsolódó alapoktatás, 

A Tanszék munkájában a szakmai oktatási tevékenységet a vállalkozói szférához, a pénzügyi piacokhoz, az EU-pénzügyekhez és részben a közszektorhoz kapcsolódó alapoktatás, továbbá a Pénzügy mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés és a szakirányú továbbképzés jelenti. Ez kiegészül az idegen nyelv (jelenleg angol és német), továbbá a gazdasági szaknyelv több idegen nyelvi tantárgy keretében történő (bevezetés az üzleti idegen nyelvbe, üzleti idegen nyelv, pénzügyi és számviteli szaknyelv) oktatásával, de több készségfejlesztő tantárgy is a Tanszék feladatkörét gazdagítja, amelyek a személyes és szociális kompetenciák fejlesztésével elősegítik a hallgatók munkaerő-piaci beilleszkedését. A Tanszék lehetőséget biztosít egyes szakmai és készségfejlesztő tantárgyak elsősorban angol nyelven történő hallgatására is, valamint a Tanszék alá tartozik a testnevelés tárgy gondozása az Egyetemi Központban.

A több évtizedes, elismert múlttal rendelkező Pénzügy és számvitel alapszakon folytatott képzés elsősorban a kis- és középvállalkozások szakemberellátását teszi lehetővé, de a végzett hallgatók a speciális szakértelmet igénylő pénzintézeti szektorban is keresettek. E mellett a gyakorlatorientált felsőoktatási szakképzés szintén biztosít szakembereket e szektoroknak. Az alapképzésben kellő mélységű ismereteket szerző hallgatók pénzügy mesterképzés keretében a Karon is folytathatják tanulmányaikat.

A szakmai tárgyak oktatása informatikai háttérrel megalapozott, amely nagyban hozzájárul a munkaerőpiac által elvárt követelményeknek való megfeleléshez. Ehhez hozzásegítenek az olyan korszerű ismereteket nyújtó tantárgyak, mint például a Számvitel és adózás digitális környezetben, a Komplex pénzügyi esettanulmányok vagy a Pénzügyi üzleti szimuláció.

A Tanszék feladatai között kiemelt fontosságú az oktatók által folyamatosan végzett tudományos kutatás, valamint az ehhez kapcsolódó publikációs tevékenység. Célként fogalmazódik meg, a már működő multidiszciplináris pilléreken (nyelvészet, pedagógia, közgazdaságtan) nyugvó kutatóműhely tevékenységében, hogy interdiszciplináris szemléletű, tudományos értékű, ugyanakkor a gyakorlatban is hasznosítható eredményekhez jusson. Ehhez szorosan kapcsolódik a Tanszéken a tehetséggondozás, amely elsősorban a hallgatók Tudományos Diákköri Konferenciákra való felkészítését, illetve a tudományos kutatásba történő bevonásukat jelenti. Elismerésre méltó az oktatók általi folyamatos tananyagkorszerűsítés, az oktatás módszertanának fejlesztése, továbbá a különböző társadalmi, szakmai szervezetekben való szerepvállalásuk. 


Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/A
Elhelyezés: D épület 2. emelet

Dr. Joó István PhD - oktatási dékánhelyettes, tanszékvezető, egyetemi adjunktus
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Antal Csabáné- dékáni titkárságvezető
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 (92) 509-952

Horváth-Keibl Aliz - tanszéki ügyintéző 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 (92) 509-926