Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

PRÜFUNGSZENTRUM GOETHE-INSTITUT

 

Német nyelvtudásáról nemzetközileg elismert, és egyben a Magyarországon akkreditált nyelvvizsgákkal egyenértékű bizonyítványra van szüksége?
A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Nyelvi és Felnőttképzési Irodája valamennyi szinten kínál német nyelvvizsgákat: a kezdőknek szóló A1-től a legmagasabb szintű nyelvtudást igazoló C2-ig!

A Goethe-Institut nyelvvizsgái világszerte ismertek és elismertek.
A nyelvvizsgák alapján megszerzett bizonyítványokat a munkáltatók, valamint továbbképzési intézmények számos országban örömmel fogadják a minőségi tudás igazolásaként.
A Goethe-Institut német nyelvvizsgái a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret (KER) szintjeihez igazodnak: a kezdők számára szolgáló A1 szinttől a legmagasabb C2 nyelvi szintig.

A GOETHE német nyelvvizsga előnyei:

- nemzetközileg ismert és elismert egynyelvű nyelvvizsga
- a legjobb választás hazai és külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz
- a gyakorlati, kommunikatív nyelvtudásra helyezi a hangsúlyt
- a feladatok hétköznapiak és életszerűek

A Goethe Intézet komplex nemzetközi bizonyítványai egyenértékűek a magyarországi államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványokkal.

Az 563/2021. (X. 1.) kormányrendelet hatályba lépésének eredményeként 2021. október 2-tól a Goethe Intézet B1, B2, C1, valamint a B1, B2 junior nyelvvizsga bizonyítványai egyenértékű státuszt kapnak a magyarországi államilag elismert, akkreditált nyelvvizsgákkal.

Felsőoktatási felvételi és diploma
A 2021. októbere után szerzett Goethe nyelvvizsga-bizonyítvány felhasználható lesz az egyetemi felvételi eljárásokhoz, illetve minden magyarországi diploma megszerzéséhez.

A Goethe Intézet 2021. október 2-tól már nem része a magyar kormány fiatal felnőtteknek szóló szociális programjának, amely lehetővé tette az első ingyenes nyelvvizsgát. Ezért ezt követően nem lesz lehetőség arra, hogy a Magyar Államkincstártól visszaigényeljék a vizsgadíjat a sikeres Goethe-vizsgát tett jelentkezőink.

További, részletes leírást az egyes vizsgaszintekről IDE KATTINTVA talál.


JELENTKEZÉS

A Goethe Intézet vizsgáira való jelentkezés feltételei a jelentkezési határidő és a vizsgadíj befizetésére kitűzött határidő betartása. A vizsgajelentkezés időben, azaz legkésőbb a jelentkezési időszak utolsó napján kell, hogy megtörténjen.


A GOETHE nyelvvizsgák 2023-as évre vonatkozó TELJES VIZSGANAPTÁRA IDE KATTINTVA érhető el. 

A ZALAEGERSZEGI VIZSGÁK időpontjait, valamint a pontos határidőket a vizsganaptárban találja:

A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges, melyet a következő címre kérjük megküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési lap B1 (PDF)
Jelentkezési lap B2 (PDF)
Jelentkezési lap C1 (PDF)

A vizsgadíj átutalása legkésőbb a jelentkezési időszak utolsó napján lehetséges a következő számlaszámra: 10300002-10802153-00014904 (MKB Nyrt)
Kedvezményezett neve: Pannon Egyetem Nyelvvizsgahely Zalaegerszeg
Kérjük, feltétlenül adja meg a Közlemény sorban a következő adatokat: Név és a vizsga típusa (pl. Goethe B2), valamint a B213100088 hivatkozás.

A visszalépés legkésőbb a vizsga előtt két héttel lehetséges. Ebben az esetben a vizsgadíjat visszatérítjük Önnek, 5000 Ft-os kezelési költség levonásával. Ha a vizsgát egy későbbi időpontra halasztja, úgy ezt két héttel a vizsga előtt költségmentesen megteheti. Ha egészségügyi okokból nem tud megjelenni a vizsgán, a teljes vizsgadíjat visszatérítjük Önnek. (orvosi igazolás szükséges).

 

Vizsgára felkészítő tanfolyamok
A Nyelvi és Felnőttképzési Iroda a vizsgaidőszakok előtt felkészítő tanfolyamokat szervez.


További információk a vizsgákkal és a tanfolyamokkal kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 

goethe_plakat_2024.jpg goethe_probanyelvvizsga_copy.jpg