Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

2020 12 01 gyorslinkekPár hasznos link otthoni kutatáshoz és tanuláshoz.

A karantén és az otthoni időszak meg tudja nehezíteni a rendes kutatást és tanulást - itt van pár hasznos, otthon is elérhető link, mely segítségre lehet!

Nehezen igazodsz el az információk tengerében?

Nem tudod, hogyan indulj? Bizonytalan vagy a források minőségében?

Szükséged lenne több információra a munkádhoz?

Friss információk – gyorslinkek a hatékonyabb feladatvégzéshez, legfontosabb információforrásokhoz

KATALÓGUS

Huntéka - kari könyvtári katalógus

KERESŐ

Google Scholar – tanulmányok, cikkek és egyéb írások, gyakorlatilag a szimpla google tudomány orientált kistestvére

ADATBÁZISOK

BGE által előfizetett adatbázisok – minden adatbázisnál útmutató a használathoz és elérési linkek! Magyar és idegen nyelvű források egyaránt! Könyvek, e-könyvek, folyóiratok, hang- és videó fájlok, teljes szövegű források…

Adatbázisok és e-könyvtárak ajánlója – cégadatok, jogszabályok, statisztikák, doktori értekezések, EU-adatok és sok más…

MTAK Compass – iránytű a Magyarországon előfizetett adatbázisokhoz, folyóiratokhoz és e-bookokhoz (amit itt megtalál, azt a könyvtári rendszer tudja az Ön számára szolgáltatni! Keresse a kari könyvtárost a megoldásért!)

A koronavírus-járvány ideje alatt szabadon hozzáférhető nemzetközi szakirodalmi források

Nyílt elérésű (Open Access) dokumentumok (több ezer online folyóirat és könyv, amely az eredeti forrás megjelölésével = megfelelő hivatkozással! letölthető, megosztható és sokszorosítható)

MEK - teljes szövegű könyvekben (tudományos és szépirodalom egyaránt!)

Digitális Tankönyvtár - hasznos tananyag minden mennyiségben

NAVA – vizuális és hangos tan, ismeretterjesztő és szórakoztató anyagok

Könyvtárak.hu - könyvtárak által összeállított digitális tananyagok, tartalmak, virtuális kiállítások, amelyek távolról is elérhetőek, ingyenesek és egy-egy téma mélyebb megismerését szolgálják

Otthonról is használható könyvtári szolgáltatások- 1. rész: Adatbázisok, jelentősebb gyűjtőoldalak

FOLYÓIRATOK

MATARKA – Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa (cikkek a címben szereplő kifejezések alapján kereshetőek – teljes szövegű elérések is!)

EPA – Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis (magyar vonatkozású elektronikus időszaki kiadványok szervezett, több szempontból visszakereshető katalógusa)

SZAKDOLGOZATOK

Szakdolgozati és záródolgozati követelmények - tartalmi, formai, digitális benyújtási és védési előírások a PE GKZ szakdolgozat és záródolgozat készítésére kötelezett hallgatói részére

Szakdolgozati tájékoztató előadásai, 2020.10.29.

Ha valamit nem találsz, vagy speciális kérdésed van, fordulj hozzánk elektronikus csatornáinkon! Munkádhoz jó egészséget és kitartást kívánunk!