Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ
Duális képzés fejlesztése a Pannon Egyetemen
 
A sikeresen lezárult EFOP projekt eredményeként jelentős oktatási-képzési fejlesztések valósultak meg a Pannon Egyetemen és a Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK). A 369 millió forintos európai uniós támogatást többek között a duális képzés minőségfejlesztésére, a duális képzésbe bevont hallgatók számának növelésére fordítottuk. 
 
A PE ZEK-n eredményesen zárult az EFOP-3.5.1-16-2017-00010 azonosítószámú „Duális képzés fejlesztése a Pannon Egyetemen” című európai uniós projekt. 
A 2017. április 1. és 2022. június 30. között 369 millió forint támogatásból megvalósult projekt általános célja a duális képzési célkitűzésünk is: „minőségi képzés kiemelkedő szakmai gyakorlattal mennyiségi és minőségi téren egyaránt” támogatása, feltételeinek megteremtése és a fenntartható működés kialakítása.
 
A projektben felállított célrendszer:
 
1. Vállalati szakemberek bevonása, valamint a munkaerő-piaci igények integrálása a képzésbe
2. Oktatási és képzési rendszer fejlesztése (vállalati tantervek fejlesztése; vállalti értékelőlap továbbfejlesztése; elektronikus tananyag kidolgozása; intézményi tantervek átdolgozása; oktatásmódszertani továbbképzés; mentor program; Duális Képzési Központ létrehozása)
3. Duális képzésben részt vevő hallgatóknak nyújtott szolgáltatások fejlesztésen (Hallgatói értékelő rendszer kidolgozása; lemorzsolódást csökkentő és a képzésbe való visszakerülést támogató program)
4. Középiskolai diákok, felsőoktatásba jelentkezők bevonása (intézményi duális rendezvények, beiskolázási tevékenység)
 
Tevékenységeink:
 
Fiatalokra hangolt országos kampányt indítottunk, ahol a régi és az új képzéseket nem csak az eddig megszokott, hagyományos csatornákon, mint például a megyei lapok, hanem a célcsoportunk által látogatott, és olvasott fórumokon is népszerűsítjük. Kommunikációs tevékenységünkben kiemelt szerepet kap a közösségi média.
Rekrutációs tevékenységünk során erősen a Facebook oldalunkra támaszkodtunk, célunk olyan posztok írása, amelyek a későbbiekben hiteles információforrásként lépnek fel a jövőben a helyi és az országos média számára is. Mindezt tudatos tartalomfejlesztés eredményeként kívántuk elérni, amelyet egyrészt a célközönség, másrészt a közösségi média által preferált tartalmak folyamatos figyeléséből, elemzéséből levont tanulságok alapján alakítottunk.
A ZEK a város és a régió középiskoláinak komplex Duális pályaorientációs napokat szervezett – a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal összehangolva-, a pandémiás időszaban online, később személyes jelenléttel. A Zalaegerszegi Egyetemi Központ részt vett továbbá minden olyan város és megye által szervezett rendezényen (akár online akár személyes jelenléttel), ahol a középiskolás diákok, szüleik, pedagógusaik körében hirdetni tudtuk képzéseinket.
A Digitális Műhely létrehozásával olyan műszaki, mérnöki, informatikai jellegű, pénzügyi ismeretek bővítésére is hangsúlyt fektető kurzusokat, valósítottunk meg, ahol felkészült oktatóink, hallgatóink személyesen tábor jelleggel és youtube csatornánkon online térben is megszólítják a fiatalokat. A digitális műhely égisze alatt, online szabadulószoba, kutatók éjszakája rendezvény, valamint az egyetemi campust bemutató virtuális valóság alapú séta kivitelezését is megvalósítottuk. 
A „PEZEK” arculatába illő ajándéktárgyakat készíttetünk (rocketbook, jegyzetfüzet, roll-up, elektronikai eszközök, stb.) melyeket kitelepüléseinken, facebook kampányunkban, nyereményjátékunkon használtuk.
 
Projekt címe: Duális képzés fejlesztése a Pannon Egyetemen
Projekt azonosítója: EFOP-3.5.1-16-2017-00010
Projekt időtartama: 2017.04.01 - 2022.06.30 
Projekt összköltsége: 394 709 010 Ft
Konzorciumvezető: Pannon Egyetem
Konzorciumi partnerek: Pannon Fejlesztési Alapítvány, Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány
Szakmai vezető: Fejes Lászlóné Dr. Utasi Anett
Szakmai vezető e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Projektmenedzser: Görögné Kővári Krisztina
Projektmenedzser e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.