Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Kedves Hallgató, Oktató!

Örömmel jelentjük be, hogy rövid, korlátozott próbahozzáférés keretében, egyetemi IP cím alól elérhető az EMIS adatbázis, 2023.05.02-ig.

2023 04 03 emis kezdooldal

De mi is az az EMIS? Miért jó ez nekünk, egész pontosan Számodra?

Az EMIS (Emerging Markets Information Service) egy nemzetközi pénzügyi-gazdasági adatbázis, mely 2000 globális és helyi forrásból gyűjt össze céges, ágazati és országadatokat és elemzéseket, továbbá naponta 50 ezer hírt szemléz és archivál. Az adatbázisban több ezer esettanulmány, iparági jelentés, előrejelzés, ország- és cégelemzés, céginformáció (több mint 500 ezer cég adatai!), pénzpiaci adat, makrogazdasági elemzés, részvény- és kötvénypiaci árfolyam, jogi adatbázis, gazdasági előrejelzés és statisztika érhető el magyar és angol nyelven a szolgáltatásban.

 

2022 09 28 EMIS cégrangsoroló

 

Az adatbázis remek lehetőséget kínál a következőkre:

  • cég- és ipari információk áttekintésére,
  • pénzügyi adatok elemzésére,
  • különböző statisztikai kimutatásokra,
  • cégösszehasonlításra,
  • cég- és ipari hírek nyomonkövetésére.

Jelen verzió a kelet-közép- és délkelet-európai cégek információit tartalmazza.

A GKZ hallgatóinak elsősorban a magyar vállalatok kutatásához ajánljuk - jól használható több vállalatgazdasági, pénzügyi és számviteli tárgyhoz (pl. mérlegelemzés, komplex elemzés, vállalati pénzügyek, pénzügyi kontrolling, vezetői számvitel, pénzügyi számvitel, komplex pénzügyi esettanulmányok), továbbá szak- és záródolgozatok, üzleti elemzések készítése során a gazdálkodó szervezet pénzügyi helyzetének bemutatására, versenytárselemzésre a hasonló tevékenységű vállalatokkal történő összehasonlítás révén, vagy épp iparági elemzésekhez. Az adatbázis a vállalkozások feldolgozott hivatalos beszámolói, mérlegei alapján dolgozik, ezekre adatvizualizációs megoldást is nyújt.

Az adatbázis elérhető ezen a linken keresztül: https://www.emis.com/, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ IP tartományából.

A bejelentkezéshez csak annyit kell tenned, hogy a jobb felső sarokban található "Client Login"-ra kattintás után a "Click here for Guest Access" opciót választod. Amint ez megtörtént, hozzáférésedet a "Client Login" helyén megjelenő kérdőjelre kattintva ellenőrizheted.

2023 04 03 emis 2023 04 03 emis elelnorzes

Videós ismertető és útmutatók elérhetőek a következő csatornán: EMIS For Hungary. Kimondottan ajánlott tartalmak a csatornáról:

 

Kellemes böngészést és kutakodást kívánunk!