Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Lány laptoppal (Pexels fotója a Pixabay-ről)Nem stresszelni akarunk, de rohamosan közeleg a szakdolgozat online benyújtási határideje (2023.01.03.)... Ha szakdolgozó vagy és érzel most némi nyomást, az nem véletlen. Ráadásul a kávé, csoki és az energiaital - már ha élsz ilyenekkel - is fogyóban van.

A 2022.11.24-én online megrendezett második szakdolgozati tájékoztatón, illetve záróvizsga konzultáción Kahoot!-os kvíz keretében kiderült, hogy már 70%-os a dolgozatok készültsége. Ez időarányosan elfogadható - persze fontos kérdés, hogy mi az a még hiányzó 30%. Folyamatban lévő kérdőíves kutatás? Egyes részletek további szakirodalmi alátámasztást igényelnek? Valamelyik fejezettel elakadtál? Néhányan a biztonság kedvéért plágiumszűrő alkalmazást is használnak, hogy véletlenül se legyen gond a szerzői jogtisztasággal.

A dolgozat technikai kivitelezéséhez az érintettek figyelmébe ajánlottuk a Word szövegszerkesztő "Hivatkozások" főmenü "Idézetek és irodalomjegyzék" funkciójának használatát. Könnyebb a dolga annak, aki az ingyenes Zotero vagy Mendeley alkalmazással gyűjtötte a forrásait, de ez most már eső után köpönyeg... A Word hivatkozáskezelőjéről oktatóvideók érhetők el a Youtube-on. Összeállítottunk egy szakdolgozati önellenőrzési listát Excelben, ami a dolgozat teljes körű ellenőrzését segítheti mind tartalmi, mind formai szempontból.