Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Kutatók Éjszakája a PE ZEK KönyvtárábanAz Egyetemi Központtal együtt könyvtárunk idén is részt vett a Kutatók Éjszakáján.

Aki már járt nálunk az előző években, azt idén se érte csalódás - ismét egy furfangos szabadulószobával, valamint más fejtörőkkel és teaházunkkal vártuk a kedves érdeklődőket. Ezúttal a Zalaegerszegi Egyetemi Központ kabalája, Pepper is a segítségünkre volt. 

Idén a következőképp alakultak a számaink: 

5 csapat, összesen 21 fő tette magát próbára szabadulószobánkban, közülük végül 3 csapatnak sikerült kijutnia a megadott 45 perc alatt. A leggyorsabb csapatnak 35 perc kellett a kijutáshoz. Akinek pedig idén nem sikerült, ne keseredjen el, jövőre újabb kíhívással várjuk majd!

Pepper robotunk kvízeire 19 érdeklődő volt, aki megválaszolta ezeket a könyvtár orientált kérdéssorokat, ennél viszont jóval többen jöttek csak fotózkodni és ismerkedni kis barátunkkal. Az általános iskolás korosztály képviselői voltak a leginkább érdeklődők, számos kérdést feltettek nekünk arról, hogyan működik Pepper és hol alkalmazzák a hasonló ügyfélszolgálatos, "szociális" robotokat.

A könyvtári és egyéb programok között várakozó, pihenő látogatók közül további 20 fő játszott még logikai rejtvényeinkkel, fejtörőinkkel és nyelvi játékainkkal, egy jó tea társaságában.

És ezek a számok csak a mi könyvtári programjainkra vonatkoznak! A könyvtár ugyanis otthont adott két további programnak is, melyek keretében statisztikával és matematikával kapcsolatosa logikai rejtvényeket oldhattak meg a látogatók, valamint szelfizhettek is egyet a világ körül két program között. 

Utólag is köszönjük mindenkinek a részvételt és bízunk benne, hogy jövőre sok ismerős és új arccal fogunk találkozni!