Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Rekreáció és stabilitás az evezős sportokra vetítve 

Rekreáció és stabilitás az evezős sportokra vetítve 
 
 
A Zalaegerszegi Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület és a Zalaegerszegi Egyetemi Központ közös szervezésében „In the water” címmel újabb ingyenes szakmai előadás helyszíne volt az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadóterme. A téma ezúttal a rekreáció és a stabilitás volt, az evezős sportokat tekintve.
 
 
IMG_2505.jpg
 
 
Várnai Tibor, a ZKKSE elnökének bevezető gondolatait követően Morgós Melinda gyógytornász, a FizioMax Gyógytorna Magánrendelő tulajdonosa tartott előadást.
- Alapvetően abból indultunk ki, hogy a mobilitás stabilitás, minden teljesítménynövelő sportnak és a funkcionális mozgásoknak is az alapja. A testünk központi részén, maximálisan stabilnak kell lenni, ami biztosítja a megfelelő mozgásterjedelmet és mobilitást a végtagoknak – mondta Morgós Melinda.
 
 
IMG_2428_copy.jpg
 
 
A prezentáció során részletes képet kaphattak a résztvevők, hogy mit is tehetünk testünk központi stabilitásáért és azért, hogy végtagjaink kellőképpen flexibilisek maradjanak. Az előadásban kiemelt helyet kapott a bemelegítés, ami Morgós Melinda szerint is a legfontosabb sérülésmegelőzési tényező. Emellett érintőlegesen az SMR technikáról is szó esett, amely lényege az izmokban, izompólyákban és a kötőszövetekben kialakult feszültségek oldása.
 
Az előadás végén interaktív módon, a jelenlévők közül több fiatal sportoló testtartását vizsgálva mutatta be a szakember, a különböző térd, derék és hátfájások lehetséges okait.