Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Nyílt napon ismerkedhettek a fiatalok a duális képzéssel 

Nyílt napon ismerkedhettek a fiatalok a duális képzéssel 

 

A Zalaegerszegi Egyetemi Napok harmadik napján Duális Nyílt Napot rendeztünk Kampuszunkon. A cél az volt, hogy a Pannon Egyetem duális partnereivel találkozhassanak leendő és jelenlegi hallgatóink és hasznos információkat kapjanak a duális képzés nyújtotta lehetőségekről.

Az Innovációs és Tudásközpont előadójában dr. Palányi Ildikó, megbízott főigazgató személyes véleményét osztotta meg a jelenlévőkkel a duális képzésről.

- Három érintett van a duális képzés kapcsán: az egyetemista, a duális vállalati partner, illetve maga a felsőoktatási intézmény. Mindannyian profitálni tudnak a duális képzésből. A hallgató azért, mert a szakmájában tud szakmai gyakorlatot szerezni, lesz rutinja, ismerete az adott szakmáról, nem beszélve arról a jövedelemről, ami a duális hallgatóknak havonta jár. A cégeknek azért jó, mert idejekorán lecsaphatnak a tehetséges hallgatókra és tudják őket a saját vállalatuk igényeihez tréningelni és szocializálni. Továbbá az egyetemi oktatásban észrevehetően aktívabbak a gyakorlati órákon a duális hallgatók - fogalmazott dr. Palányi Ildikó.

 

342361738_746366227131069_4777662533643060354_n.jpg

 

A Pannon Egyetem Duális Képzési Központ igazgatója, dr. Utasi Anett kiemelte, hogy Zalaegerszegen 2014 óta elérhető a duális képzés.

-  A hallgató az egyetem első félévében vagy egy lezárt félév után a második félév elején tud duális hallgatóvá válni. A döntést az első félév során kell meghozni. A duális képzésre való jelentkezésnek és belépésnek nincs rizikója. A tapasztalat az, hogy aki duális hallgató, az könnyebben teljesíti a tárgyakat, hiszen a duális képzés arra ad lehetőséget, hogy nem csak megtanulják a szakmai ismereteket, hanem meg is tapasztalják a leendő szakmájukat - fogalmazott az igazgató.

Dr. Utasi Anett hasznos információkkal is ellátta az érdeklődő fiatalokat, majd ezt követően a duális partnercégek bemutatkozása következett- 3B Hungária Kft., Zalavíz Zrt., Ganzeg Kft., Schaeffler Savaria Kft., ZalaZONE Zrt., Ziehl-Abegg Kft., Zalaszám Informatika Kft. -, akiknek a képviselője beszélt a cégükről és arról, miért fontos számukra a duális hallgató. A programot duális kerekasztal beszélgetés zárta, ahol hallgatóink meséltek arról, miért választották ezt a fajta képzést.

A programon résztvevők személyesen is beszélgethettek a megjelent partnercégek munkatársaival, akik standdal érkeztek a rendezvényre.

 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA