Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Felvételi ponthúzás - Emelkedő hallgatói létszám

Felvételi ponthúzás - Emelkedő hallgatói létszám 
 
 
A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjába felvett hallgatók száma a 2022A eljáráshoz viszonyítva 88%-kal emelkedett. Az Egyetemi Központ mindhárom képzési területén sikerült növelni a hallgatói létszámot. A műszaki és a gazdaságtudományi képzésekre felvettek száma több mint a duplája a tavalyinak. A műszaki képzési területen 117%-os a növekedés mértéke, gazdaságtudományi területen 111%-os, míg az informatikai területen 22%-kal emelkedett a felvett hallgatók száma. 
 
A ZEK-re a 2023A eljárásban összesen 222 hallgató nyert felvételt a tavalyi 118 fő általános eljárásban felvett hallgatóval szemben. A Gazdálkodási Kar Zalaegerszegre 133 fő került be, míg a műszaki képzésekre 50 fő, a gazdaságinformatikai képzésekre 39 fő.
 
 
IMG_20230727_131213.jpg
 
Sajtótájékoztató Veszprémben - 2023. július 27. 

 
A gazdaságtudományi képzési területen örömteli, hogy mindkét alapszak - gazdálkodási és menedzsment, valamint a Zalaegerszegen nagy hagyományokkal bíró pénzügy és számvitel - indul nappali és levelező munkarendben. Felsőoktatási szakképzés keretében gazdálkodási és menedzsment szak indul nappali munkarendben, míg levelező munkarendben mindkét hirdetett szak - a gazdálkodási és menedzsment, illetve a pénzügy és számvitel szak - is fogad hallgatókat 2023 szeptemberétől.
 
A ZEK képzései közül legtöbben gazdálkodási és menedzsment alapszakra nyertek felvételt, országosan is ez az alapképzés a legnépszerűbb a jelentkezők körében. A műszaki képzési területen mindhárom alapszak - gépészmérnök, a mechatronikai mérnök és tesztmérnök képzés - elindul nappali munkarendben. A mechatronikai alapképzésen levelező munkarendben is lesz oktatás. Az informatikai képzési területen gazdaságinformatikus alapképzés indul nappali és levelező munkarendben, illetve a gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzésre is fogadnak hallgatókat levelező munkarendben.
 
A ZEK-re felvételt nyert hallgatók 91%-a államilag támogatott formában tanulhat, ami kimagasló eredményt jelent. Az elsős hallgatók 84%-a alapképzésen folytathat tanulmányokat. Nappali képzésre került be a felvettek 63%-a.
 
A Zalaegerszegi Egyetemi Központba beiratkozó, legmagasabb pontszámot elért 100 elsős hallgatónak 1-1 tabletet biztosítunk a képzés idejére. 
 
Valamennyi, a 2023A felvételi eljárás eredményei alapján elindított képzésünket meghirdetjük a póteljárásban is, amelyre várjuk a jelentkezőket. 

A pótfelvételi eljárás keretében 2023. augusztus 6-ig tudnak jelentkezni azok a fiatalok, akiket általános eljárásban nem vettek fel sehova vagy nem is jelentkeztek egyik felsőoktatási intézménybe sem.