Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Fókuszban az E-sport világa

Fókuszban az E-sport világa - A mai napon kezdetét vették az E-sport szakmai napok 

 
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezték a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában a II. PE-ZEK E-sport Szakmai Napok elnevezésű programot. A nyitó napon az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában PS játékokkal és VR szemüveges programmal ismerkedhettek a hallgatók.
 
 
IMG_3479.png
 
 
A megnyitón köszöntőt mondott dr. Palányi Ildikó, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója, Németh Gábor, a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének elnöke és Bella Dániel, a Zalai Egyetemi Sportegyesület elnöke.
 
14 órától Halmos Máté, az E-sport Szombathely vezetője tartott plenáris előadást, "Play to Earn - Valódi értékteremtés és jutalmazás a Gaming világában" címmel.
- A videójátékok népszerűsége elképesztő méretben nő. A "play to earn" játékok megjelenésével a játékosok alap motivációi mellé (szórakozás, kikapcsolódás, versenyzés) megjelenik a jutalmazás, ami új szintre emeli a videójátékokat. Az ökoszisztémában új munkahelyek jönnek létre, de nem szabad figyelmen kívül hagyni az ezzel a folyamattal járó kihívásokat és veszélyeket sem- foglalta össze előadását Halmos Máté.
 
 
IMG_3470.png
 
 
A folytatásban bemutatkozott a hazai e-sport szövetség a HUNESZ. Biró Balázs elnök a hazai e-sport helyzetéről beszélt, kollégái bemutatták az Egyetemi e-sport és a Szikra kupákat.
Szabella Olivér, az Illés Akadémia E-sport szakosztályvezetője, az "E-sport a felsőoktatásban" címmel tartott prezentációt. A programot késő délután kerekasztal beszélgetés zárta.
 
A csütörtöki napon is érdekes szakmai programokkal várjuk az érdeklődőket. A második programnapon az IT terület és az innováció kerül majd az előadások középpontjába.