Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Az egyetemi képzési idő rövidítésére ad lehetőséget az együttműködés

Ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési megállapodást a Pannon Egyetem és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában.  Az együttműködés a ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum logisztikai technikus képzését elvégző fiataloknak ad lehetőséget az egyetemi képzési idő rövidítésére, ha a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg gazdálkodási és menedzsment szakjának logisztikai specifikációját választva tanulnak tovább. 27 kreditnyi tárgyat tud beszámítani a középiskolásoknak az egyetem ezen a képzésen a középiskolában megszerzett tudásért.

 

IMG_6544.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

Az ünnepélyes aláírás előtt dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora beszélt a szakmai együttműködésről és kiemelte, hogy az elsődleges cél az, hogy a diákoknak a karrier útját megkönnyítse azzal, hogy a két intézményben zajló képzéseket egymáshoz igazítjuk. Ez nem igényel különösebb forrásokat, egyszerűen nagyobb odafigyelést azokra a diákokra, akiknek amúgy is problémát okoz a felsőoktatásba való beilleszkedés, különösen az első években. Ez a lehetőség ezeknek a diákoknak az előre jutását, szakmai pályafutásának indulását könnyíti meg.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, Vizlendvai László köszöntőjében hangsúlyozta, azok a tanulók, akik jó eredményeket érnek el a szakma területén, valóban egyfajta könnyítést kapnak az egyetemi évek elvégzése során ezzel a közös együttműködéssel. Hozzátette, ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös és emellett a piac is versenyképes tudással rendelkező szakembert kaphat.

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja elmondta, hogy az Egyetem számára stratégiai cél az, hogy a lehető legszélesebb körű kapcsolatrendszert alakítsanak ki mind a szakképzési centrumokkal, mind magukkal a szakképző iskolákkal, intézményekkel. Mindezt úgy szeretnék megvalósítani, hogy a lehető legnagyobb átfedés legyen a Pannon Egyetem és a partnerintézmények képzési portfóliója között. Rávilágított arra, hogy óriási a munkaerőhiány az ipari szegmensekben, és az országnak kiemelt érdeke az, hogy minél nagyobb volumenben tudjanak kibocsátani középfokú és felsőfokú szinten is szakembereket.

 

IMG_6558.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

A záró gondolatokat Decsi Péter, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának megbízott főigazgatója mondta, aki kiemelte, hogy az Egyetemi Központ oktatói sok esetben a szakképzési centrumban is tanítanak, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a szakképzési centrumban tanuló diákok sokkal könnyebben illeszkednek be az egyetemi tanulmányokba, mint a gimnáziumból érkezők. Megköszönte a képzési program kidolgozásában közreműködő kollégáknak, a Keszthelyi Közgazdasági Technikum részéről Kiss Gábornak, az intézmény korábbi igazgatóhelyettesének, míg az egyetem részéről dr. Palányi Ildikónak, a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánjának a munkáját.

 

IMG_6567.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

A köszöntőket követően a Pannon Egyetem részéről dr. Gelencsér András és Csillag Zsolt, míg  a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum részéről Vizlendvai László és Szabó Károly látták el kézjegyükkel az együttműködési megállapodást.

Bízunk abban, hogy ezzel a megállapodással elő tudjuk segíteni, hogy még több Keszthelyen végző fiatal válassza továbbtanulásának helyszíneként a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeget.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA