Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A Kisinas Tábor fiataljai ismerkedtek Kampuszunkkal

 

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezte népszerű pályaorientációs programját az egyhetes Kisinas Tábort. A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ csütörtökön fogadta a zömében hatodik és hetedik osztályos diákokat.

 

Névtelen.png

Fotó: Gaál Eszter

 

Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában Decsi Péter megbízott főigazgató fogadta a harminc fős diákcsapatot. A fiataloknak három állomásos programot szerveztünk, amelyeken három kisebb csoportban, körforgásos rendszerben vettek részt.

A szakmai programban Decsi Péter megbízott főigazgató  irányításával az Arduino mikrovezérlő programozással ismerkedhettek meg a gyerekek. Mivel a Pannon Egyetem és Kampuszunk is elhivatott képviselője a fenntarthatóságnak, így a másik programon a témához kapocslódó feladatokat kellett megoldani a csapatoknak. A harmadik állomáson az ügyességre és a logikára is szükségük volt a fiataloknak, hogy "kiszabadulhassanak" az egyik oktatótermünkből.

 

IMG_6713.JPG

Fotó: Gaál Eszter

 

A közel kétórás program egy átfogó képet adott a fiataloknak, hogy a középiskola elvégzését követően itt Zalaegerszegen is megtalálhatják a számításaikat, ha a Zalaegerszegi Egyetemi Központban kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat.