Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Informatikai pályaválasztási nap a Zalaegerszegi Egyetemi Központban 

Informatikai pályaválasztási nap a Zalaegerszegi Egyetemi Központban 
 
 
A csütörtöki napon hetedikes diákoktól volt hangos az Innovációs és Tudásközpont, hiszen a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal és Egyetemi Központunkkal közösen Informatikai Pályaválasztási Napot szervezett az informatika iránt érdeklődő 7. osztályos tanulók és kísérőik számára. A rendezvényre 13 iskola közel 120 tanulója érkezett, akik két turnusban, kiscsoportos foglalkozások keretében ismerkedtek az informatikai képzésekkel.
 
 
IMG_2157.jpg
 
 
A program elején dr. Palányi Ildikó, megbízott főigazgató köszöntötte a fiatalokat és elmondta, hogy a fiatal tehetségekre szüksége van a gazdaságnak és nem lehet elég korán elkezdeni tervezni a jövőnket. A pályaválasztási napon Joós Attila, a Webmark Europe Kft. ügyvezetője tartott szórakoztató és egyben figyelemfelkeltő előadást az informatikai szerteágazó tevekénységéről. A pályaválasztás előtt álló diákok öt állomáson, pedagógusok, szakemberek és cégvezetők segítségével ismerkedtek a sokszínű szakmával. A szakmabemutatókat a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum, a Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Technikum és a Zalaegerszegi SZC Széchenyi István Technikum szervezte, míg Egyetemünk standján a mesterséges intelligenciával ismertettük meg a fiatalokat.
 
 
IMG_4721_copy.jpg
 
 
A pályaválasztással kapcsolatos döntésében próbált segítséget nyújtani a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Bangó-Rodek Viktória, szakképzési csoportvezető összefoglalva a program lényegét elmondta, az informatikai ágazathoz nagyon sokféle szakma tartozik és a képzések elnevezései nem feltétlenül árulják el, hogy mivel foglalkoznak pontosan a szakemberek.
 
Az érdekes szakmabemutatókon keresztül közelebb hozták a fiatalokhoz az informatikus szakmát, akik közül reményeink szerint a szakközépiskola után sokan választják majd képzéseinket.