Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Zalaegerszegi érmek a Georgikon MEFS Egyetemi Darts Kupáról 

Zalaegerszegi érmek a Georgikon MEFS Egyetemi Darts Kupáról 
 
 
Érmekkel tért haza csapatunk az április 26-án, Keszthelyen rendezett II. Georgikon MEFS Egyetemi Darts Kupáról, melynek a szervezője és házigazdája a MATE Georgikon Campusa volt.
 
A rendezvény elején a szervező intézmény részéről dr. Pintér Ákos köszöntötte a résztvevőket. A versenyen 26 játékos vett részt, 9 magyar egyetemről nevezve, köztük a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjából három hallgató és két dolgozó. A szervezők három kategóriát indítottak, melyek a férfi, a női és a dolgozói kategóriák voltak. A legtöbben a férfi hallgatói egyéni kategóriába neveztek, összesen 18 fő.
 
 
darts_kupa_keszthely_2023.jpg
 
 
Csoportos, majd egyenes kieséses rendszerben zajlott a verseny. A mérkőzéseket három nyert, 501 dupla kiszállós játékrendszerben (best of 5) játszották le. A női hallgatóknál és a dolgozóknál 4-4 fő körmérkőzéses rendszerben játszott, összesen 6 steel táblán.
A dolgozók versenyében a Zalaegerszegi Egyetemi Központ két kollégája, Bella Dániel és Jóna István indult, akik két éremmel tértek haza. A második és harmadik helyért folytatott küzdelemben 3:1 arányban Bella Dániel nyert.
 
A végeredmény:
1. Gyurcsó Gergő (MATE)
2. Bella Dániel (PE-ZEK)
3. Jóna István (PE-ZEK)
 
darts_kupa_keszthely_2023_dobogo.jpg
 
 
A férfi hallgatók versenye kiélezett és izgalmas csatákat hozott. Farkas Tamás végig jól dobva, csoportjában a második helyet szerezte meg, ami továbbjutást ért a számára. A negyeddöntő összecsapáson nem bírt ellenfelével, így a legjobb nyolc között fejezte be a küzdelmeket. Elekes Péter és Kovács Máté, hallgatók nagyon erős csoportba kerültek, becsülettel küzdöttek, de nem jutottak a negyeddöntőbe.
 
A férfi hallgatók versenyének végeredménye:
1. Pécsi Péter (BGE)
2. Petrovics Bálint (ELTE-Savaria)
3. Kard János (PTE)
 
A női hallgatók versenyének végeredménye:
1. Dervalics Anna (PTE)
2. Willems Petra (MATE)
3. Lipták Veronika (BGE)
 
Gratulálunk kollégáinknak és hallgatóinknak az elért eredményekhez és további sportsikereket kívánunk!