Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A vállalkozóvá válás volt a témája a szakmai előadásnak 

A vállalkozóvá válás volt a témája a szakmai előadásnak 

 

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (ZMVA) munkatársait köszönthettük Kampuszunkon, akik szerda délután szakmai előadás keretében mutatták be az alapítvány tevékenységét. A Könyvtár olvasótermében dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató köszöntötte a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól érkező Filó Gabriellát és Simon Gábort, az Enterprise Europe Network munkatársát.

 

IMG_2078.png

 

A főleg végzős és harmadéves hallgatóknak tartott közel egy órás előadáson Filó Gabriella mutatta be az Alapítvány működését, tevékenységét.
- A felsőoktatási tanulmányok végéhez közelítő fiatal felnőttek nagy számban gondolkodnak saját vállalkozás indításában. A fiatal pályakezdőknek a ZMVA, segít az elindulásban, a cégforma kiválasztásában, könyvelő vagy ügyvéd keresésében. A vállalkozási tevékenységek indításához lehetőségeket, pályázatokat, inkubátorház, jogi és pénzügyi segítséget nyújtunk. Több olyan projektünk is van, amelyben ingyenes tanácsadással tudjuk segíteni a fiatal vállalkozókat- foglalta össze a találkozó lényegét Filó Viktória.

 

IMG_2046_copy.JPG

 

A ZMVA közel harminc éves történetének, elért sikereinek összefoglalóját követően Simon Gábor, az Enterprise Europe Network munkatársa, a világ legnagyobb vállalkozásfejlesztési hálózatát mutatta be a hallgatóknak.

A Hálózat több, mint 60 országban, 600 intézményben van jelen. Ágazattól függetlenül bármely hazai vállalkozás igénybe veheti szolgáltatásait. A kutatóktól, a kezdő vállalkozásokon, illetve vállalkozni kívánó fiatalokon át egyetemek és klaszterek is ügyfélkörének szerves részei- hangzott el a tájékoztatón.

A fiatalok átfogó képet kaphattak, miben és hol tud segíteni a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.