Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Tudományos Diákkör - Hallgatóinkat köszöntöttünk 

Tudományos Diákkör - Hallgatóinkat köszöntöttünk 
 
 
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) részt vett hallgatóinkat köszöntöttük csütörtökön délután. Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában tartott eseményre az OTDK-n szereplő hallgatók mellett témavezető oktatóink is meghívást kaptak.
 
 IMG_4210.jpg
 
 
A rendezvény megnyitóján dr. Palányi Ildikó, megbízott főigazgató egy Kosztolányi Dezső idézettel köszöntötte a résztvevőket: „A tudomány izgalmas kaland. Ajtókat nyitogatunk, keressük az igazságot, s egyszerre ott van előttünk, mint mesebeli kincs, a maga kézzelfogható, tündöklő valóságában.”
 
- Azok a hallgatók, akik tudományos diákköri munkára vállalkoztak, az átlagos hallgatónál jóval többet kívántak tenni, és választottak egy-egy olyan kutatási témát, amelyet konzulenseik segítségével az elmúlt, vagy az idei tanév során feldolgoztak. Nagyon fontos a jó témaválasztás, hogy sikeres legyen egy tudományos kutatás. A jó téma lelkesíti a hallgatót, és sokszor nem is érzi, hogy mennyi időt, energiát fordít az adott kutatásra, a téma utáni kíváncsiság viszi előre a munkában - fogalmazott dr. Palányi Ildikó. Hozzátette, hogy az idei OTDK-n, amit a komáromi Selye János Egyetemen rendeztek, két hallgatónk is második helyezést ért el a közgazdaságtudományi szekcióban.
 
 
001.jpg
 
 
A köszöntő gondolatok után Jóna Rozina, másodéves gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgató mutatta be prezentációját „A kevesebb néha több? Négynapos munkahét a mérlegen „ címmel. Ezt követően Lazariuc Iván, idén végzett pénzügy számvitel szakos hallgató „Társasozunk? TAO itthon lés Oroszországban” címet viselő kutatását osztotta meg a jelenlévőkkel.
 
A rendezvény végén dr. Palányi Ildikó, megbízott főigazgató a hallgatók munkáját elismerve és megköszönve, oklevéllel és ajándékcsomaggal köszöntötte a fiatalokat.