Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A digitális önvédelem és a csillagászat volt a téma a Senior Akadémián

A digitális önvédelem és a csillagászat volt a téma a Senior Akadémián

 

A Senior Akadémia tavaszi szemeszterének második előadásnapján az online tér veszélyeiről, valamint a végtelen égbolt érdekességeiről hallgathattak előadást a szépkorúak. Kampuszunk Nagyelőadójában rendezett programot Balaicz Zoltánné, a PE ZEK Nyelvi és Felnőttképzési Iroda vezetője vezette fel.

 

IMG_4146.png

 

Elsőként Pöltl Ákos, digitális önvédelmi szakértő tartott előadást „Digitális önvédelem nagyszülőknek” címmel. Az előadásban alapvetően az online tér veszélyeiről volt szó. A hallgatóság a háttérgazdasági és a manipulációs mechanizmusokról, a képernyőnek a gyerekekre, ez esetben az unokák mentális egészségére gyakorolt hatásáról kapott bővebb betekintést. A korosztályt érintő aktualitások között az online csalások is terítékre kerültek.

Az online tér után a végtelen űr térképére vethettek pillantást a jelenlévők Bánfalvi Péter, amatőrcsillagász „Magyar nevek a csillagos égen” című előadásában. A csillagászat rövid áttekintése után a híres magyarokról vagy földrajzi nevekről elnevezett, vagy magyar vonatkozású, de nem személyhez köthető égitestek (üstökösök és kisbolygók), merkúri, vénuszi, marsi és holdi helyek kerültek bemutatásra a prezentáció során.

 

IMG_4178.png

 

Az előadásokkal a 2022/2023-as Senior Akadémia programsorozata lezárult. A két szemeszter alatt színes, sokrétű és hasznos előadásokon és klubfoglalkozásokon vehettek részt a szépkorúak.