Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Szent-Györgyi Albert díjat vehetett át dr. Szalai István egyetemi tanár

Kiemelkedő hivatásbéli szolgálat - Díjátadás 


380526289_778379050964649_3495021280249044676_n_1.jpgHankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kiemelkedő hivatásbéli szolgálatukért elismeréseket adott át a magyar felsőoktatás napja alkalmából tartott díjátadón szeptember 15-én a Károlyi-Csekonics-palotában. Szent-Györgyi Albert-díjban részesült dr. Szalai István egyetemi tanár.
 
Dr. Szalai István egyetemi tanár, az MTA doktora több évtizedes oktatói, tudományos és vezetői tevékenységével meghatározó szerepet vállal a Mérnöki Kar működésében. Két cikluson keresztül a Mérnöki Kar dékánja volt. A dékáni ciklusa alatt nyerte el a Mérnöki Kar a Kutató Kar címet, alapította meg a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központot Nagykanizsán, illetve integrálta a zalaegerszegi mechatronikai képzést.
 
A Zalaegerszegi fejlesztések eredményeként 2022-ben elindulhatott a Tesztmérnök képzés. Utánpótlásnevelésben meghatározó szerepe van, a Vegyészmérnöki és Anyagtudományi Doktori Iskola, a témavezetésével nyolc hallgató szerzett PhD fokozatot, egy abszolutóriumot és jelenleg is négy aktív PhD hallgató munkáját irányítja. Anyagtudomány területén a mágneses fluidumok kutatását irányítja. Számos pályázat témavezetője, szakmai vezetője.
 
 
Nemzetközi kapcsolatai kiemelkedőek: a Stuttgarti Műszaki Egyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Román Akadémia temesvári intézetével aktív szakmai kapcsolatai vannak. A régió vállalataival széleskörű kutatási, fejlesztési kapcsolatokat ápol, szakmai szervezetekkel folytatott együttműködésének elismeréseként a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara tiszteletbeli tagjává választotta.
 
A kitüntetéshez szívből gratulálunk! 

 
Forrás: Pannon Egyetem Mérnöki Kar