Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Youth Camp Lendva – Folytatódott a kapcsolatépítés Lendván

A zalaegerszegi Youth Camp duális tábor után a magyar és a szlovén fiatalok már nagyon várták, hogy újra találkozhassanak, ezúttal Lendván. Összesen 51 fiatal részvételével kezdődött az október 7–9. között rendezett muravidéki tábor. A Zalaegerszegi Gazdasági, Informatikai és Műszaki Képzésekért Alapítvány, mint a MURA-ZALA Youth Community projekt vezető partnere, a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezettel (MMISZ) és Lendva Községgel közösen valósította meg a programot a Szlovénia–Magyarország Interreg program támogatásával.

 

462370620_944559857704227_6108534152113076982_n.jpg

Fotó: Jóna István

 

A zalaegerszegi fiatalok hétfő délelőtt elfoglalták a szállásukat, majd az MMISZ közösségi terén, a Placc-on találkoztak a szlovén diákokkal. A program hivatalos megnyitóján Bogar Patrik, az MMISZ elnöke köszöntötte a tábor résztvevőit, majd Orban Dušan, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség tanácsának elnöke beszélt a lendvai fiatalok helyzetéről és lehetőségeiről. A zalaegerszegi oldalról dr. Palányi Ildikó, a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja szólt a fiatalokhoz, majd később az egyetem képzési portfólióját is bemutatta a résztvevőknek. A projektről dr. Szili Fodor-Dóra projektvezető, a kuratórium tagja adott tájékoztatást.

A közös ebéd után egy rövid ismerkedős játék következett, majd Šooš Péter lendvai történész idegenvezetésével a történelmi Lendva nevezetességeit tekintettük meg egy rövid séta keretében. A városnézés végén a Szentháromság-kápolnához és a Lendvai Várhoz is ellátogatott a lelkes csapat.  A vacsora után Európai Unió témakörben összeállított kvízesten tehették próbára tudásukat a fiatalok.