Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Uzsonna Kommandó Díjátadó Kampuszunkon

Az Uzsonna Kommandó fenntarthatósági kompetenciafejlesztő program ünnepélyes díjátadójára került sor június 11-én, kedden Kampuszunkon.

 

IMG_6390.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

Az Uzsonna Kommandó program 2022-ben hagyományteremtő céllal indult, idén már harmadik alkalommal került megrendezésre. A program célja a tudatos fogyasztói magatartás népszerűsítése, az érték- és természettudatos attitűdök kialakulásának segítése, elmélyítése, élményszerű fenntarthatósági érzékenyítés és a közösségépítés.

A program a Zöld TűzMadár Érték- és Természetvédő Egyesület és a Zsák-Len Manufaktúra Kft. közös szervezésében valósult meg. A rendezvény stratégiai partnere a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint szervesen illeszkedik a ZSZC Báthory István Technikum pályaorientációs tevékenységébe.

 

IMG_6386.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

A rendezvény elején köszöntőt mondott Ladányi Ibolya Otília, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ mb. főigazgató-helyettese, aki Kampuszunk fenntarthatósági törekvéseinek bemutatása mellett az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A program ötletgazdája Tornyos Ágnes, a Zsák-Len Manufaktúra Kft. tulajdonosa, a Zöld TűzMadár Egyesület elnöke a köszöntőket követően egy prezentáción keresztül mutatta be a 2024-es programot és az elkészült alkotásokat.  

A gyerekekkel olyan ételeket készítettek, melyet szívesen fogyasztanak és biztonsággal szállíthatók szendvics-borítékban, mellőzve az egyszerhasználatos csomagolóeszközöket. Az alkotásokról készült képek szimpátiaszavazásra kerültek, amely eredményeként az első 3 helyezett alkotóközösség a ZSZC Báthory István Technikum oktatási kabinetjében titkos ételkóstolók részére is elkészítették alkotásaikat.

 

IMG_6433.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

A program sikeres volt, hiszen a számok magukért beszélnek: 122 nap, 7 iskola, 10 alkotó közösség, 149 gyermek, 18 elkészített étel.

Az Uzsonna Kommandó fenntarthatósági érzékenyítő program zárásaként elismeréseket adtak át és a legjobb három alkotó közösséget is díjazták. A díjakat és az okleveleket Ladányi Ibolya Otília, mb. főigazgató-helyettes, Tornyos Ágnes programkoordinátor és Leimeiszter Anita a Zöld TűzMadár Egyesület tagjai adták át.

 

További médiamegjelenések: 

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió