Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Tanévnyitó ünnepélyt tartottunk

Tanévnyitó ünnepély - A hallgatók innentől kezdve velünk együtt írják a történelmüket
 
 
Hivatalosan, a tanévnyitó ünnepséggel elkezdődött a 2022/2023-as egyetemi tanév a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. 
Az elsőéves hallgatókat dr. Molnárné dr. Barna Katalin a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte, aki elmondta, hogy az intézmény oktatói folyamatosan olyan tananyagokat és kompetenciákat adnak át a hallgatóknak, amelyeket azonnal a munkaerőpiacra lépve hasznosíthatnak. 
- A célunk, hogy olyan tudást és kompetenciákat adjunk önöknek, hogy felkészülten lépjenek majd ki tanulmányaik végén a munka világába - fogalmazott az Egyetem oktatási rektorhelyettese. 
 
 IMG_6257.jpg
 
 
A Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója, dr. Németh István a fiatalok nagy lehetőségéről beszélt. 
- Önöket a természet úgy teremtette, hogy az új világban megéljenek. Érzik azt, hogy a világban ma mi a trend, és mi az, amitől túl fognak élni. Én egy dolgot meg tudok ígérni, hogy újracsomagoljuk azt a tudást, ami túl fogja vinni az emberiséget ezen a nehéz időszakon. Úgy fogjuk önöknek ezt a tudást közvetíteni, hogy az élvezetes legyen. Erre van is már egy országosan kiemelkedő kísérletünk, a projektalapú oktatás bevezetése. Önök feladatokat oldanak meg és a feladatokkal írják tulajdonképpen a "történelmüket". Nem táblánál felelnek, hanem ahogy a való életben is problémákat kell megoldaniuk. És mi biztosítjuk hozzá a biztos tudást - fogalmazott a főigazgató. 
 
Dr. Palányi Ildikó, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja a változásról beszélt, amihez megfelelően kell alkalmazkodniuk a hallgatóknak. A változás megkívánja a gyors reagálást, a rugalmasságot, a problémamegoldást, a kreativitást, aktivizálja a rejtett képességeket és felelős gondolkodásra késztet. 
 
Dr. Horváth Krisztián, a Mérnöki Kar tudományos és stratégiai dékánhelyettese az elérhető lehetőségekről beszélt, melyre a Pannon Egyetemen folyó magasszíntű képzéssel kapnak lehetőséget a hallgatók.  Dr. Süle Zoltán, a Műszaki Informatikai Kar dékánja arról beszélt, hogy a hallgatók egy sikeres karrier alapjait az egyetemi évek alatt alapozhatják meg.  
 
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy bár maguknak tanulnak, a tudásuk közkincs. Úgy fogalmazott minden egyes diák a nemzet befektetése. - Ha önök nem küzdenek teljes erőbedobással, ha könnyelműen veszik ezeket az éveket, cserbenhagyják a saját sorsukat és azt a közösséget, amelyből érkeztek - fogalmazott a polgármester. 
 
Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a példaképekről beszélt, akiknek köszönhetően célt tűzhetnek maguk elé a hallgatók.
Dr. Sifter Rózsa főispán kiemelten fontosnak nevezte, hogy olyan fiatalok hagyják el az iskolákat, akik saját tudásukkal építeni szeretnék a nemzetet, akik számára érték az, hogy ide születtek.

 
IMG_6219_copy.jpg
 
 
A köszöntőket követően négy hallgató részesült tanulmányi ösztöndíjban a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány (ZFOK) Kuratóriuma jóvoltából. Az ösztöndíjakat Szuper Ildikó, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány ügyvivő-szakértője adta át Farkas Tamás Krisztián mechatronikai mérnök alapképzési szakos hallgatónak, Tamaskó Dániel mechatronikai mérnök alapképzési szakos hallgatónak, Szabó Dániel pénzügy és számvitel alapképzési szakos hallgatónak, illetve Valakovics Dominik gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgatónak. Pető Tamás senior hallgató tűzte fel az évfolyamot jelképező szalagot az Egyetem zászlajára. Havranek Evelin elsőéves hallgató a zászlóra tett kézzel mondta el az eskü szövegét, képviselve elsőéves hallgatótársait. 
 
A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ hagyományainak megfelelően a tanévnyitó ünnepség alkalmával elültették az első évfolyam fáját a Kampuszon. A fa jelképezi a 2022/2023-as elsős évfolyam összetartozását, az egyetemhez való kötődést és Zöld Kampuszunk fenntarthatósági törekvéseihez is hozzájárul. Az elsősök fáját dr. Molnárné dr. Barna Katalin oktatási rektorhelyettes, dr. Németh István főigazgató, Ágh László tesztmérnöki, Havranek Evelin gazdálkodási és menedzsment és Varga Marcell gazdaságinformatikus alapképzési szakos elsőéves hallgató közösen ültették el.