Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Bounceback Konferencia a Pannon Egyetemen

BOUNCEBACK: Duális karrierépítés


A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara (PE GTK) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezésében, együttműködve a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) került megrendezésre az első BOUNCEBACK KONFERENCIA – "Aktív és visszavonult élsportolók a munkaerőpiacon" címmel. A rendezvényen Bella Dániel és Jóna István képviselte a zalaegerszegi Kampuszt.

IMG 8788

 

A kétnapos rendezvény nyitónapján a kétéves nemzetközi projekt eredményeit bemutató konferencia zajlott. A BOUNCEBACK projekt az Európai Bizottság Erasmus+ programja által társfinanszírozott kezdeményezés, amely egy világosan megfogalmazott célkitűzés elérésének érdekében sport-és tudományos intézményeket von be. A projekt célja a sportolók támogatása a sportkarrierből a munkaerőpiacra történő zavartalan és sikeres váltás érdekében. Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében kiemelte, hogy a Pannon Egyetem számára fontos, hogy ne csak a fiataloknak, hanem a felnőtteknek is fejlődési lehetőséget biztosítsanak, ezen belül kiemelten a sportolóknak.


Dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke nemzetközi sikernek nevezte a projektet, amiből a magyarok kivették a részüket. Dr. Tobak Júlia, a projekt szakmai vezetője és Vámosi Réka, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának projektmenedzsere mutatták be a Bounceback projekt eredményeit.
Az eseményen párhuzamos helyszíneken két program zajlott: a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) meghívására a kiemelt vidéki sportegyesületek konzultáltak a közeljövő feladatairól dr. Deutsch Tamás vezetésével, továbbá a résztvevők betekintést nyerhettek a Bounceback projekt tréninganyagába dr. Kővári Edit és Kigyós Tamás trénerek által. 


A rendezvény végén egy kerekasztal beszélgetés keretében Császár Gábor, dr. Baji Balázs, dr. Farkas Judit, Lengyel Zsófia Éva és Mizsér Attila beszéltek arról, hogy a sportkarrierjük során szerzett tapasztalatokat miként tudták kamatoztatni az üzleti életben.