Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Évértékelő sajtótájékoztató

A kihívásokkal terhelt 2022-es évet sikerrel teljesítette a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja

 
A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja eredményesen teljesített az elmúlt év kihívásai mellett is. A fegyelmezett és nyereséges gazdálkodásnak köszönhetően sikerrel zárta a 2022-es esztendőt, hangzott el az Innovációs és Tudásközpontban tartott évértékelő sajtótájékoztatón, melyet dr. Németh István főigazgató és Vigh László országgyűlési képviselő tartott.

Négy évvel ezelőtt kezdődött a ZalaZone Járműipari Tesztpálya fejlesztése, amely sok nagymúltú céget vonzott a „járműipar szilícium völgyének” is elkeresztelt központba - mondta a sajtótájékoztatón Vigh László.
 
IMG_4531.jpg

A járműipari fejlesztésekhez szervesen kapcsolódik a felsőoktatás fejlesztése is. Csak úgy tudjuk kiszolgálni az ide érkező cégeket, ha innovatív, okos és felkészült szakembereket biztosítunk számukra. Nagyon fontos tehát az oktatás fejlesztése, ezt a Pannon Egyetem zalaegerszegi képzéseivel és az intézményből kikerülő hallgatókkal támogatja - fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Dr. Németh István kiemelte, hogy az Egyetem szerepe mindig is a gazdaság fejlődésének támogatása és szakemberekkel történő ellátása volt. A Pannon Egyetemen folyó minőségi oktatás révén az innen kikerült szakemberek a magas hozzáadott értékkel bíró munkahelyeken is kiválóan teljesítenek, ami hozzájárul Zalaegerszeg és a régió fejlődéséhez. Hozzátette, ahhoz, hogy egy oktatási intézmény igazán sikeresen tudja betölteni regionális szerepét több éves kitartó munkára és jól megtervezett alapokra van szükség. 2020-ban azonosítottuk azokat a képzési területeket, amelyekkel az egyetem a régió gazdaságát tudja szolgálni. Az elmúlt év pedig minden területen szép eredményeket hozott már, amire büszkék lehetünk- folytatta dr. Németh István.

IMG_4517-2_copy.JPG


Kihívásokkal terhelt év volt a 2022-es, de intézményünk a kiegyensúlyozott gazdálkodásnak, épülethasználatnak köszönhetően az évet 370 millió forintos pozitívummal zárta. Rendkívül sikeres volt az Egyetemi Központ pályázati tevékenysége is, 5 nyertes pályázatának teljes összege meghaladja a 690 millió Ft-ot. Magyarországon egyedülálló módon projekt alapú oktatás keretében a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet munkatársai kidolgozták és 2022 szeptemberében sikeresen elindították a Tesztmérnöki alapszakot. A rengeteg kutatási eredmény, rendezvény, workshop, publikáció és kiadvány is jelzi, hogy biztos szakmai háttérrel rendelkezik Egyetemi Központunk - hangzott el a főigazgató évértékelőjében.

Dr. Németh István zárásként elmondta, hogy a HVG felsőoktatási rangsora szerint az oktatók kiválósága alapján a Pannon Egyetem a Szegedi Tudományegyetemet követve az előkelő második helyen áll a magyarországi rangsorban. Egyetemünk tehát biztos képzési helyszínként szolgál, kiváló oktatókkal, kutatókkal várja a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA