Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

MKT Szakmai Napot szerveztek 

MKT Szakmai Napot szerveztek 

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Zala Megyei Szervezete és Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezete szakmai délutánt szervezett a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában.

 

IMG_2460.JPG

Fotó: Jóna István

Kedden délelőtt tagtoborzást tartott az MKT Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezete az Innovációs és Tudásközpont földszinti portáján. Céljuk a fiatalok bevonása, a tagság növelése volt. Délután „ A sokszínű NAV” címmel a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai tartottak széleskörű és érdekes előadást.

A program elején dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató asszony mondott köszöntőt, melyben kiemelte az egyetemen dolgozó szervezetek, köztük az MKT Ifjúsági Szervezetének munkáját, akik a kötelező oktatáson túl szakmai programokkal próbálják bővíteni a hallgatók tudáskörét. A téma, a hamisítás különösen felkeltette az érdeklődésüket, mivel az elmúlt években készültek ebben a témában is tudományos diákköri dolgozatok, ami azt jelenti, hogy a hallgatókat érdekli ez a téma.

Joó Hilda sajtóreferens a NAV működését és feladatait mutatta be a hallgatóknak, majd Nyakas István pénzügyőr alezredes, a NAV Zala Vármegyei Vámosztályának osztályvezetője az áruhamisításokról tartott szemléltető előadást. Budai Csaba pénzügyőr törzszászlós kíséretében Harley kutyát nyomozás közben is megismerhette a hallgatóság.

 

IMG_2478.JPG

Fotó: Jóna István

Harley kutyáról azt lehet tudni, hogy ő a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak a kereső kutyája, és már mindent elért, amit a NAV kötelékében el lehetett érni. Három diplomával rendelkezik, csempész cigarettát, drogot és bankjegyet keres. Az idei évben egy nagyon szép elismerést hozott, hiszen Törökországban egy kereső kutyáknak megrendezett versenyen második helyezést sikerült elérnie kutyavezetőjével együtt.

 

IMG_4111_copy.JPG

Fotó: Lukács-Gaál Eszter

A Szakmai Nap Said Dániel és Török Ádám, a Dumaszínház humoristáinak előadásával zárult a Nagyelőadó épültében. 

Köszönet illeti a szervezőmunkáért a MKT Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének elnökét és alelnökét Havranek Evelint és Horváth Fannit.