Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Újabb partnervállalattal bővült duális képzésünk

ÚJABB PARTNERVÁLLALATTAL BŐVÜLT DUÁLIS KÉPZÉSÜNK

 

Több éves előkészítő munka eredményeként 2020. december 17-én ünnepélyes keretek között a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg és az Edelmann Hungary Packaging Zrt. duális együttműködési megállapodást kötött. Dr. Németh István Karunk dékánja tájékoztatta a résztvevőket az együttműködésről. Sebrekné Horváth Beáta Európai pénzügyi-számviteli és bérszámfejtési vezető pedig tájékoztatást adott az egyetemi együttműködésről. A Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg hazánkban egyedülálló abban, hogy hallgatóinknak több mint 20%-a duális képzésben tanul. Valamint abban is, hogy a vonzáskörzetében működő gazdálkodó szervek nagy aktivitással vesznek részt a képzés megvalósításában. Jelenleg Karunk 38 vállalati partnerrel és 55 fő hallgató részvételével valósítja meg a duális képzést. A vállalat és egyetemünk a megállapodás aláírásával a meglévő szakmai együttműködését magasabb szintre emeli.

2020 12 17 Pannon Egyetem Edelmann dualis egyuttmukodes 1

"A PE GKZ közel 50 éve zászlóshajója a zalaegerszegi felsőoktatásnak. Egyedi értékteremtő és folyamatos innovációs tevékenységet folytató felsőoktatási intézmény, akit a kimagaslóan elégedett hallgatók és szoros partnerség jellemez. Tevékenységének fókuszában a térségi igényeken alapuló oktatási és kutatási tevékenység áll. Élenjár tudástőke Zalaegerszegre történő koncentrációjában, az oktatás, a kutatás, a gazdasági és a társadalmi innováció területén.”

„Az Edelmann Hungary a németországi Edelmann Group leányvállalata, Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb nyomdája. Fő tevékenységi köre a papír csomagolóanyag gyártás. Alapvető kompetenciái az egészségügyi, szépségápolási és fogyasztói márkák csomagolási megoldásainak fejlesztése és gyártása. Termékei megtalálhatóak az élelmiszeripar, szépségipar és gyógyszeripar területein egyaránt."

 

Sajtóhírek az eseményről: 

Zalaegerszegi Televízó 

Zalai Hírlap