Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Felhő Campus - Együttműködési megállapodást írtak alá

Felhő Campus a Zalaegerszegi Egyetemi Központban - Együttműködési megállapodást írtak alá

Innovációs és Tudásközpontunk adott helyszínt a Felhő Campus létrehozását célzó megállapodások aláírásának. Két együttműködési megállapodás került aláírásra a virtuális térben működő oktatótér, a Felhő Campus megvalósításának céljából. A megállapodások aláírói: dr. Németh István, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg város polgármestere, prof. dr. Stumpf István, a felsőoktatási modellváltásért felelős kormánybiztos, Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Balogh Ádám, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége zalai szervezetének elnöke, valamint Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezetője.

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ célja egy komplex fejlesztési program megvalósítása, melyet a Zalaegerszeg 2030 Gazdaságfejlesztési Stratégia részeként kíván megvalósítani. Kiemelten fontos az a szándék, hogy a régióban jelen lévő, hazai vállalkozások és gazdasági szereplők szemléletformálását és generációváltását elősegítsék a megvalósuló fejlesztések által.

2022 01 20 felho campus megallapodas alairas

Az együttműködési megállapodások aláírói (balról jobbra) Kovács Dezső, Vidra László, dr. Németh István,. Balaicz Zoltán, prof. dr. Stumpf István, Vigh László, Balogh Ádám

Dr. Németh István főigazgató ismertette a megállapodás részleteit. Kiemelte annak az országos összefogásnak a jelentőségét, mely által Zalaegerszegen és a régióban egy jövőbe mutató oktatási és gazdasági ökoszisztéma jöhetett létre. Ennek a gazdasági ökosztisztémának fontos mozaikja és rendkívül fontos eleme az oktatás és az egyetemi háttér, hangsúlyozta Balaicz Zoltán Zalaegerszeg város polgármestere. Vidra László a Delta Systems Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a digitalizáció elterjedésével és a kiépülő Felhő Campus által a fiatalok olyan unikális és egyben egyetemleges tudásra tehetnek szert, ami által ők jobbak és hatékonyabbak lehetnek és ehhez nem szükséges külföldre menniük.

Az egyetemi modellváltás fő célja volt, hogy versenyképes tudást adjon át a felsőoktatás a fiataloknak, ehhez azonban meg kellett mozgatni azt az állóvizet, amiben évtizedek óta volt a magyar felsőoktatás, hangsúlyozta prof. dr. Stumpf István kormánybiztos. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az esemény zárásaként elmondta, hogy milyen beruházások és fejlesztések várhatóak a közeljövőben Zalaegerszegen, melyek előrevetítik, hogy a régiónak még nagyobb gazdasági szerepe lesz a jövőben. A Felhő Campus egy egyedülálló és innovatív lehetőség a tudás egyesítésére és átadására a mesterséges intelligencia segítségével.

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió