Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Hallgatói konferencia - Fókuszban a fenntarthatóság

Fenntarthatóságról Másképp Hallgatói Konferencia a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

A felelős-és fenntartható vállalat tantárgy keretei között valósult meg május 24-én a Fenntarthatóságról Másképp Hallgatói Konferencia, amelyen 40 fiatal hallgatónk mutatta be előadását. A konferencia kiemelt célja a fenntarthatósági szemlélet fejlesztése és a tudás bővítése mellett a hallgatók mélyebb bevonása, érzékenyítése a téma iránt, továbbá figyelmük ráirányítása arra, hogy leendő közgazdászként ezen gondolkodásmód birtokában milyen sokszínű és felelősségteljes kihívás és feladat vár rájuk.

A "Másképp" kifejezés egyrészt utal arra, hogy a hallgatók adták elő prezentációjukat, így az ő gondolkodásukat, véleményüket és javaslataikat ismerhettük meg a fenntarthatóságról, másrészt a tárgy teljesítéséhez előírt szóbeli vizsgarész helyett a hallgatók egy konferencia keretein belül adhattak számot tudásukról. A rendezvényt dr. Németh István főigazgató nyitotta meg, majd a 21. század kihívásairól és a társadalmi fenntarthatóságról tartott előadást a résztvevőknek. A rendezvény moderátora és szervezője Balázsné dr. Lendvai Marietta a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg főiskolai docense volt.

IMG_9166.JPG

IMG_9170.JPG


A plenáris előadás második prezentációja során a GreenLike Fenntarthatósági Verseny győztes csapat tagjai Balogh Márton, Dömötör Dorina és Piskor Klaudia, 3. évfolyamos, gazdálkodási-és menedzsment szakos hallgatói mutatták be az ételpazarlás csökkentését célzó, döntő pályamunkájukat.

A konferencia programja ezután tovább folytatódott az alábbi két szekcióval:
Szekció 1. - A fenntarthatóság ágazati, versenyképességi és pénzügyi aspektusai
Szekció 2. - Fenntartható-és felelős stratégia, logisztika és menedzsment

Mert nálunk két dolog kiemelten fontos: a jövő generációja és környezetünk fenntarthatósága!

 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA

Zalaegerszegi Televízió