Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Nyolcvanöt hallgató vehette kézhez diplomáját

Nyolcvanöt hallgató vehette kézhez diplomáját

Közgazdászok, gazdaságinformatikusok és mérnökök vehették át sikeres záróvizsgájukat követően a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ február 16-án, pénteken tartott diplomaátadó ünnepélyén az oklevelüket. Összesen 85 hallgató, köztük 77 fő a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg valamely szakán, míg 8 fő a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet mechatronikai mérnöki alapképzési szakán szereztek diplomát.

IMG_5465.jpg

Fotó: Jóna István 

Zsúfolásig telt a Nagyelőadó épülete a diplomaátadó ünnepélyre, hiszen a szülők, családtagok, barátok mind szerették volna látni, ahogy szerettük átveszi a nagybetűs életbe szóló útlevelet, azaz a diplomát.

Az ünnepélyen köszöntőt mondott dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, aki a vidéki egyetemek, köztük a Zalaegerszegi Egyetemi Központ, előnyeit méltatta. Többek között a családias légkört, a felkészült oktatókat és a jó közösséget emelte ki. Hozzátette, hogy a most végzett fiatalokat felvértezték azzal a tudással, hogy megtalálják a helyüket a munka világában.

 

IMG_5038.jpg

Fotó: Jóna István

 

Dr. Palányi Ildikó, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója, és a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja, beszédében visszatekintett a közelmúltba, hiszen a végzett hallgatók nagy része még jogelőd intézményünk égisze alatt kezdte meg tanulmányait. Az egyetemváltás okozta nehézségeket sikerült közösen leküzdeni, nem adták fel és most diplomával a kezükben tekinthetnek a jövő felé - fogalmazott dr. Palányi Ildikó.

Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte fontos, hogy megfelelő tudás és végzettség legyen a fiatalok kezében, hiszen ők alakítják a jövőt. Hozzátette, hogy Zalaegerszeg az elmúlt években oly módon fejlődött, hogy megfelelő munkahelyeket és jövőt biztosíthat a most végzett hallgatóknak. 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere a saját egyetemi éveire visszaemlékezve az idő múlásáról és hasznos felhasználásáról beszélt köszöntőjében. "Igyekezzenek minél jobban kihasználni a rendelkezésre álló időt, maradandó dolgokkal foglalkozzanak, gyűjtsenek minél több kincset az életükben, töltsék el hasznosan az idejüket" - fogalmazott Balaicz Zoltán.

IMG_5183.jpg

Fotó: Jóna István

A köszöntőket követően a Campus Sportjáért Díj átadása következett. A tavaly alakult Zalai Egyetemi Sportegyesület első alkalommal adományozott díját, azon végzős hallgató kaphatta meg, aki egyetemi évei alatt a hallgatói közösségi élet, valamint a hallgatói sportélet meghatározó személye volt, az egyetemi sportrendezvények szervezésében aktívan részt vállalt, az egyetem sportcsapatainak tagja volt és az egyetemi sport népszerűsítésében részt vállalt, illetve képviselte a Pannon Egyetemet a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által rendezett eseményeken. A végzős hallgatók közül most ezt a díjat a Zalai Egyetemi Sportegyesült Skoda Gergő hallgatónak ítélte oda.

 

IMG_5227.jpg

Fotó: Jóna István

 

A búcsúztató hallgatók nevében Varga Boglárka, gazdaságinformatikus alapképzési szakos hallgató, a PEHÖK ZEK elnöke köszönt el a végzősöktől. Ezt követően a  Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központban 2024-ben végzett hallgatók Miklós Zoltánt, a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet mechatronikai mérnöki alapképzési szakon végzett hallgatóját jelölték szeniornak. A búcsúzó hallgatók nevében Szekér Barnabás gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon végzett hallgató köszönt el az intézménytől, oktatóktól és diáktársaktól. 

 

IMG_5356.jpg

Fotó: Jóna István

Az ünnepély a végzettséget igazoló oklevelek átadásával zárult. 

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA